Connect with us

Argentin összecsapás: Gaudio maradt talpon

Nincs kategorizálva

Argentin összecsapás: Gaudio maradt talpon

A döntõ kérdése: interkontinentális vagy dél-amerikai?

Gaston Gaudio alighanem a legjobb formáját hozta az idei Roland Garroson azzal, hogy beverekedte magát a legjobbak közé, sõt már a döntõben van. Legyõzte érte a volt világelsõ Lleyton Hewittot, s pályafutása során elõször sikerült bejutnia egy Grand Slam viadal elõdöntõjébe. Nagy falat várt rá a legjobb négy között: David Nalbandian a bajnokság nyolcadik számú kiemelt játékosa, mellesleg 2002-ben Wimbledonban döntõs is volt.

Ennek tudatában idegesítette magát a meccs elején Gaudio (26 éves): az elsõ szervák egyáltalán nem jöttek be, az elsõ kettõs hibát viszont Nalbandian ütötte, aki el is veszítette az adogatását, de gyorsan vissza is breakelte azt. Valójában hosszú mérkõzésre számítottunk, de a srácok hamar be akarták fejezni a munkát: a meccs három szettesre sikerült, lehetett volna több is, de Nalbandian ahogy elveszítette a rövidítést, lovera veszítette a harmadik játszmát is. Az elsõ játszmában (41 perc) Gaudio három ki nem kényszerített hibát gyûjtött össze, míg honfitársa 13-at. A másodikban úgy tûnt, Nalbandian diktál az alapvonalról, és el is húzott 5-1-re. Gaudio ezután könnyen hozta az adogatását (2-5), majd megakadályozta Nalbandiant, hogy kiszerválja a második szettet (3-5), s ezután love-ra hozta a saját adogatását (4-5). Megmentett két szettlabdát, s fonákja sem hagyta cserben, kiegyenlített 5-5-re. Nalbandian pedig hibát hibára halmozott, a második szettben öt kettõs hibája és 46 (!) ki nem kényszerített hibája lett.

A harmadik szett már csak 26 perces volt, Nalbandian mentálisan is és fizikálisan is szétesett, s ha lett volna nála fehér zászló, akkor azt lobogtatta volna Gaston felé…

Ellenlábasa a döntõben vagy Tim Henman vagy pedig egy másik honfitárs, mostanában szinte veretlen salakmester-jelölt, Guillermo Coria lesz.

Forrás: RG

Gaudio az elsõ argentin játékos (jelen pillanatban a 44. a ranglistán), aki Guillermo Vilas (1982) után, aki bejut a Roland Garros döntõjébe.

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top