Connect with us

Federer a potenciális riválisokon töri a fejét

Nincs kategorizálva

Federer a potenciális riválisokon töri a fejét

Dupláz a svájci?

Roger Federer - kitõl fél?

Roger Federer - kitõl fél?

Amikor Roger Federer juniorként elõször játszott Wimbledonban, már olyan ambíciói voltak, hogy majdan a „nagyok” bajnokságán is ott lesz. Hat évvel késõbb a svájci bajnokként végezte az angol Grand Slamet, és már másodszor diadalmaskodott Halléban is. Federer (22 éves) 6-0, 6-3 arányban verte meg a döntõben Mardy Fisht, és töretlen gyõzelmi sorozata van ezen a borításon már 17 mérkõzés óta.

„Sokkal magabiztosabb vagyok, mint tavaly és határozottan jobban is játszom – nyilatkozta Federer, aki már el is utazott Londonba, hogy megkezdje az edzést a hétfõn kezdõdõ bajnokságra – Van még néhány dolog, amin szeretnék javítani, de ha ezen a szinten játszom, akkor Wimbledonra is jók az esélyeim.”

A világranglista elsõ helyén álló teniszezõ úgy gondolja, hogy legnagyobb riválisa az idén a brit Tim Henman, a volt bajnok Lleyton Hewitt és Andy Roddick (kétszeres Queen’s-i bajnok) lehet.

„Henman az egyik legnagyobb ellenfelem. Kemény dolog lesz, ha vele kell majd játszanom – tette hozzá a világelsõ – Nem szeretnék vele összekerülni a döntõben. A közönség mögötte áll, és nagyon nehéz vele fûborításon játszani.”

Federer azt is elárulta, hogy nem szeretne Hewitt sorsára sem jutni – az ausztrál ugyanis 2003-ban címvédõként indult Wimbledonban és rögtön ki is esett az elsõ fordulóban:

„Jól érzem magam, de ugyanakkor van bizonyos félelmem is. Mint címvédõ, nagy nyomás nehezedik rám, tudom. Még magamtól is. Ebben az évben is jól akarok játszani.”

A legyõzött Fish úgy nyilatkozott, hogy Federer potenciális gyõztese lehet az idei wimbledoni bajnokságnak, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy:
„Minden megtörténhet – õ is csak egy ember. De azt is el kell mondanom, hogy voltaképpen nincsenek gyenge pontjai. Ugyanolyan jók az adogatójátékai is, mint a retournjei, ami nem jellemzõ mindannyiunkra.”

Forrás: Eurosport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top