Connect with us

Gaudio: a sírból hozta össze a bajnoki címet

Nincs kategorizálva

Gaudio: a sírból hozta össze a bajnoki címet

Ezért Coriának is jár valami…

Gaston Gaudio - várva várt salakos gyõzelem

Gaston Gaudio - várva várt salakos gyõzelem

Kétszettes hátrányból kapaszkodott vissza az argentin Gaston Gaudio honfitársa, Guillermo Coria ellen a tegnapi Roland Garros döntõben – s nyerte meg pályafutása elsõ Grand Slam viadalát 0-6, 3-6, 6-4, 6-1, 8-6 arányban.

A mérkõzés igencsak bizarr hangulatban zajlott, ugyanis az elsõ két szettet simán hozó Coria a negyedikben annyira lezsibbadt (izomgörcs), hogy már-már feladásra kényszerült. A teniszvilág egyik leggyorsabb játékosa egyik pillanatról a másikra annyira mozdulatlanná vált, hogy még az adogatást is kínok közepette tudta csak átütni a másik oldalra.

Gaudio persze nem ebbõl profitált elsõsorban: a kétszettes hátrány után kezdette egyre jobban belemelegednia mérkõzésbe, sõt, már elkezdte élvezni is a döntõt, amihez hozzájárult a közönség is: mint a focipályán, elkezdett hullámozni a tömeg – s a szerepek is megfordultak egy pillanatra: Gaudio tapssal köszönte meg a közönség lelkesedését.

„Nagyon fontos volt ez a számomra, mivel nagyon ideges voltam. Ezután már nyugodtabban kezdtem játszani és arra törekedtem, hogy élvezzem is. Mûködött.” – nyilatkozta Gaudio, akinek játékát látván Coria egyre nagyobb nyomás alá került, aminek izomgörcs és orvosi kezelés lett a vége.

„Ideges lettem, mert ilyen még nem történt velem. Sok versenytapasztalatom van már, de most nem tudtam leplezni az idegességemet. Nem tudod megváltoztatnia történteket.” – mondta Coria.

Az ötödik szettre Coria valahogy felépült, de mégsem tudott az „igazi Guillermo Coria” lenni, aki mostanában a salakpályák varázslója. Persze, Gaudiónak sem volt mindegy egy sérült játékos ellen játszani.

„Egész életemben arra vártam, hogy megnyerjem ezt a bajnokságot. Ez volt életem álma, úgyhogy az utolsó pillanatig küzdöttem érte.” – nyilatkozta Coria, aki breakelte is Gaudiót a döntõ játszmában az 1-2-ért, viszont Gaudiót sem hagyta el a lelkesedése:

„Olyan volt, mint a moziban.” – mondta.

Coria azután 6-5-nél a meccsért szervált, de centiméterekkel csúsztak ki a labdák a pályáról, s eltékozolta mindkét meccspontját.

„Gaudio mentette meg õket. Én fáradt voltam és nagyon sok hibát követtem el…Hiszem, ha jól lettem volna, meg tudtam volna változtatni a mérkõzést.”

Gaudio azután a 6-6-os kiegyenlítést követõen könnyen hozta a 7-6-ot, és nyerte a három és fél órás döntõt az ellen a Coria ellen, aki voltaképpen azt is meg akarta mutatni a teniszvilágnak és az õt elítélõknek (nandrolon pozitív eredmény miatt eltiltották nyolc hónapra a tenisztõl és vissza kellett fizetnie az addig abban az idényben (2001-2002) pénzdíját is), hogy képes újra felállni a nem igazságos ítélet után, és elhallgattatni azokat, akik azt terjesztették róla, hogy doppingolással javul a teljesítménye ennyire.

S amint azt a „mellékelt ábra is mutatta”, a férfiak sem tudják mindig leplezni érzéseiket: Coria és Gaudio is elsírta magát, ki örömében, ki tehetetlenségétõl.

Gaudio szüleinek köszönte meg a titulust, elsõsorban édesapjának, Norbertonak:
„Mindennel neki tartozom. Nagyon sok erõt adott nekem és a testvéreimnek. Szeretnám ezt a gyõzelmet neki adni. Ez a gyõzelem a mindent jelenti számomra. Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy idejussak és megnyerjem ezt a bajnokságot. Eddig a pillanatig soha nem is képzeltem, hogy Grand Slam bajnok lehetek.”

Forrás: RG

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top