Connect with us

Magyarország a befutó (negyedszer…)

Nincs kategorizálva

Magyarország a befutó (negyedszer…)

A mieink 3-2 arányban bizonyultak jobbnak a norvég DK csapatnál – a szegedi közönség is kitett magáért a nagy hõségben – Szeptember 24-26 között játszik a csapat Szerbia-Montenegróval

Helge Koll

Helge Koll

Kemény elsõ küzdelemmel kezdõdött a mai nap Szegeden, eddig soha nem tapasztalt kánikulában: Bardóczky Kornélban bíztunk mindahányan, hogy legjobb magyar férfi játékosunk simára hozza a mérkõzést a norvégek legjobbja, Andersen ellen.

Az elsõ két szett sima is volt, mármint a norvég fiúnak, ugyanis Andersennek sikerült elhúznia 4-1-re. Kornél csak szépíteni tudott az 4-2-höz. A norvég tovább növelte az elõnyt, hiába kapaszkodott utána a mi Kornélunk (5-3), s hozta az elsõ játszmát is 6-3 arányban.

A második szettben Kornél korán elvette ellenfele adogatását, de sajnos nem tudta sokáig élvezni ezt az elõnyt (4-6, oda). A harmadik játszmában erõre kapott a magyar fiú és sikerült tie-breakre vinni a dolgot, amit nagyon nagy rádolgozással 9-8-ra hozott a magyar DK tag. Ezalatt két meccslabdát is megmentett, s ezzel fordított a mérkõzés állásán.

A nagyedik szettet 6-4-re hozta Bardóczky, s a döntõ játszmára került sor. Itt a gond csak annyi volt, hogy nem jöttek be Kornél elsõ adogatásai, ami elég volt Andersennek ahhoz, hogy 4-2-re majd 5-3-ra módosítsa az eredményt. Végül a negyedik mérkõzéslabdáját sikerült érvénzesítenie a norvégok legjobbjának, s ezzel szépített 2-2-re az összesített DK állásban.

Következhetett tehát a mindent eldöntõ ötödik mérkõzés. Kiss Sándor csapatfõnök az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy nem Kiss Sebõt küldi pályára, hanem az ország bajnokát, Balázs Györgyöt a norvég Helge Koll ellenében. Gyuri szinte lemosta a pályáról az adogatásaival, a hálóval és a hosszúra sikeredett labdákkal küszködõ Helge fiút: az elsõ játszmában rögtön elvette az ellenfél adogatását, elhúzott 2-0-ra, majd ezután következett: 3-0, 4-0, 5-0 és végül 6-0.

A másodikban a norvég kezdett, nem sokáig: Balázs nagyon precíz és ügyes játékkal kergette az õrületbe északi ellenlábasát és alig telt el néhány labdamenet, máris a szettért szervált, aminek meg is lett az eredménye: 6-2 arányban.

A harmadik szettben eljátszogattak egymás adogatásaival, de Balázs Gyuri bizonyult most is a talpraesettebbnek, a kulcsfontosságú pontoknál õ volt a magabiztosabb, de azt is el kell ismerni, hoy a norvég fiúnak is voltak nagyon szép megoldásai. 4-4-es állás után nagy nehezen sikerült elvenni Koll adogatását s ezután Balázs adogathatott a szettért, a meccsért és a Davis Kupa gyõzelemért, ami a továbbjutást jelentette a magyar csapatnak.

A közönség álló tapssal ünnepelte fel a salakról az örömében ütõjét is hátrahagyó Balázs Gyurit és együtt az egész csapatot: Kisgyörgy Gergelyt, Kiss Sebõt, Bardóczky Kornélt és a mindegyikükben lelket tartó Kiss Sándort. Negyedszer nyert ezzel a magyar Davis Kupa team a norvégek ellen 1928, 1929 és 1934 után.

A játékosok mondták:
Balázs György: Görcsölt a lábam a harmadik szettben, ha több kálciumot szedek, simán meg lett volna. Sokat számít, hogy itthon játszottunk, s ez volt az elsõ három szettes meccsem.

Kisgyörgy Gergely: Szegeden mindig fantasztikus a hangulat és köszönjük a nézõknek, hogy ilyen hosszú órákon keresztül buzdítottak minket.

Bardóczky Kornél: Kiss Sándornak is szeretnénk köszönetet mondani, õ is sokat tett ezért a sikerért, ha nem õ lett volna a DK csapatkapitány, már Írországban problémáink lettek volna. Geri (Kisgyörgy – a szerk.) nagy játékos, az elmúlt héten alig ütött egy-két órát, és nagyon összekapta magát a páros mérkõzésre. Én remélem, hogy az elkövetkezõ néhány évre ütõképes Davis Kupa csapatunk lesz.

Kiss Sándor csapatkapitány, az utolsó szó jogán: én ugyan nem játszottam, nem ütöttem egyszer sem labdába, de úgy érzem, hogy a kocsiig alig tudok elmenni, annyira kifáradtam a fiúkkal együtt. Én is köszönöm a közönségnek a buzdítást, ti voltatok a hatodik tag a csapatban.

A magyar csapat következõ ellenfele Szerbia-Montenegró válogatottja lesz, mely csapat Portugáliát verte meg a továbbjutásért.

Fotók: Koch Zoltán

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top