Connect with us

Roger Federer: dupla korona Wimbledonban

Nincs kategorizálva

Roger Federer: dupla korona Wimbledonban

Az esõ védte meg a bajnoki címet

Roger Federer - taktikaváltásban a gyõzelem

Roger Federer - taktikaváltásban a gyõzelem

Két teljesen különbözõ játékstílusú teniszezõ sétált ki az All England Club centerpályájára – az egyikük azért, hogy megvédje a bajnoki címét, a másikuk pedig azért, hogy bezsebelje idei második fûpályás bajnoki címét, a legnagyobbat.

Egy temperamentumos – nincs mit veszítenem – amerikai sráccal szemben egy teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott játékos állt szemben. Nem sokáig, mert már az elsõ szett közepe felé eleredt az esõ és újra az öltözõbe vonultak. Az elsõ játszmában Federer sokkal lassúbbnak bizonyult a bombázó Roddickkal szemben, és saját magához viszonyítva is sokat hibázott – centiméterekkel, de valahogy mindig kicsúszott a labda a pályáról. Roddick nyerte az elsõ szettet 6-4 arányban, a másodikban pedig Federer húzott el 4-0-ra: már-már azt hittük, elkapta a ritmust a svájci, de nem, hanem az eddigi izgalmakat is fokozva, felzárkóztatta magához Roddickot és alig a falig tudta hozni a második játszmát. A harmadikban újra Roddicknak sikerült breakelnie az aktuális világelsõt, 4-2-re vezetett, amikor újra közbe szóltak az égiek. Ez mentette meg Federert, no meg a bajnoki címét. Ugyanis az esõszünet után jött a fordulat a mérkõzésben: Roger egyre jobban belejött a játékba, a tõle megszokott precizitással pofozgatta a kis sárgát, a maga kontrollja alá vonva a mérkõzést – Roddick már csak az adogatásaiban bízhatott.

Federer fordított, sõt a rövidítést is reletíve könnyen hozta, s már vezetett is 2-1 arányban. Anegyedik játszma sem ment igazán könnyen a svájcinak, Roddick kemény ütéseivel továbbra is számolnia kellett, de már nem gyakorolt rá olyan nyomást, mint az elsõ szettben. Federer pedig másodszor is bajnok lett.

„Andy nagyon jól játszott. Nyomás alatt tartott és azalatt jobban is játszott mint én. Nem tudtam igazán azt a játékot jástzani, amit akartam. Nagyon örülök, és büszke vagyok magamra, hogy idõben és jól döntöttem. Andy túl nagyokat szervált, fõleg az elején. Ez volt a sikere kulcsa az elsõ szettben. Még a második adogatásai is óriásiak voltak.” – nyilatkozta Federer.

Ez a wimbledoni gyõzelem volt a harmadik Grand Slam bajnoki cím Federer pályafutásában.

„Nagyon jó a gyõzelmi arányom ezekben a döntõkben. Úgy látszik, a kellõ pillanatokban meg tudom õrizni a nyugalmam.”

Federer azt is alárulta, hogy bizony õ is tud ideges lenni, mégpedig a negyedik szettben 5-4-es állásnál, „de mindazonáltal a meccs utáni reakcióm hasonló volt a tavalyihoz. Térdre estem és újra potyogtak a könnyeim, mert nem tudtam elhinni. Ugyanakkor jobban örültem neki, mivel az idén elég nagy nyomás nehezedett rám (mint címvédõre). Mostmár kétszer szerepel a nevem a bajnokok listáján, s ennek sokkal jobban örülök.”

Roger már az athéni olimpiai játékokra gondol, ahol, mint mondta, nagyon jól szeretne szerepelni:
„Mindig is az volt az álmom, hogy képviselhessem a hazámat és hogy érmet is nyerjek. Nagyon közel álltam hozzá négy évvel ezelõtt. Remélem, egy lépéssel továbbmegyek az idén.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top