Connect with us

Federer: Costa kipipálva

Nincs kategorizálva

Federer: Costa kipipálva

US Open, elsõ nap – a legnagyobb bejelentés Todd Martintól hangzott el – Kapros kiesett

Todd Martin - krokodilkönnyes búcsú

Todd Martin - krokodilkönnyes búcsú

Az elsõ helyen kiemelt Roger Federer bizonyára nem örült annyira, amikor meglátta, hogy Albert Costa neve került oda az övé alá a fõtáblán, a US Open elsõ napja után viszont megmaradt az a federeri vigyor az arcán: 7-5, 6-2, 6-4 arányban intézte el a volt Roland Garros bajnokot.

Federer az utóbbi öt Grand Slam bajnoksága közül hármat megnyert, ellenben sohasem jeleskedett Flushing Meadowsban. Tavaly például az elsõ fordulóban kiesett – David Nalbandiantól kapott ki. Costa pedig ezelõtt kétszer is megverte. A svájci klasszis nem szeretné azért önmagát Björn Borghoz sem hasonlítani, aki kilencszer játszott a US Openen, de egyszer sem sikerült neki diadalt aratnia.

„Nem látom ennyire rosszul a dolgokat. Úgy érzem, mintha ezelõtt nem is veszítettem volna itt az elsõ fordulóban. Tulajdonképpen megnyertem már néhány mérkõzést, meg azután nagy meccseken is kikaptam. Amikor 2002-ben kikaptam Andre Agassitól, nem tartozott a kedvenceim közé, David Nalbandian pedig olyan mint egy sötét ló, nem nagyon szeretek vele játszani. Egyszer kikaptam Max Mirnyitõl is, ezekkel a meccsekkel nem tudtam túl sokat kezdeni. Viszont úgy érzem, ez a pályaborítás fekszik a játékomnak. Gyorsabb, mint Ausztráliában. Hogy Borghoz hasonlítsam magam, nem hiszem, hogy az õ teljesítményét a sajátomhoz kellene mérnem, nem lenne fair.” – nyilatkozta Federer.

Ami a többi „nagyágyút” illeti, Amelie Mauresmo legalább olyan jól játszott, mint Athénban (hiába, az olimpiai ezüstérem csak jelent valamit), 6-4, 6-2 arányban ütötte ki az amerikai Marissa Irvint. Mauresmo még soha nem nyert Grand Slam bajnokságot, de két évvel korábban elõdöntõs volt a US Openen, s nem titkolt célja az elsõ hely elhódítása a belga Justine Henin-Hardenne-tõl. Ha bejut a döntõbe, még lenne is rá némi esélye, még akkor is, ha Justine megvédi a bajnoki címét.

A 3. kiemelt Carlos Moyának meggyûlt a baja elsõ ellenlábasával, ugyanis négy szettben tudta csak felülmúlni az amerikai 19 éves Brian Bakert (6-7, 6-4, 6-4, 6-2).

„Az az egy már biztos, hogy jobb meccseket kell játszanom. Van már tapasztalatom az ilyen helyzeteket illetõen.” – mondta Carlos Moyá a meccs után.

Jennifer Capriati és Mardy Fish is sikeresen végzett: utóbbi David Ferrert verte meg három sima szettben, Capriati pedig Denisa Chladkovát gyõzte le három játszmában. Fish, ugye, ezüstéremmel tért haza az Olimpiáról, de itt is megmutatta, hogy tud õ 10 ászt is ütni, sõt 38 wolleyt is nyerni az 53 próbálkozásból.

Kiesett viszont a kiemelési lista 32. helyén rangsorolt Meghann Shaughnessy, akit a francia Marion Bartoli intézett el két szettben. Nyert még Ai Sugiyama, Alicia Molik, Vera Zvonareva a kiemeltek közül, viszont Karolina Sprem kikapott Jelena Kostanictól. Kikapott Kapros Anikó az elsõ körben: Vera Douchevina két szettben, 6-1, 6-3 arányban múlta felül a magyar lányt.

A mikrofont az elsõ napon Todd Martin ragadta magához a meccse után, hogy közölje a nap legnagyobb hírét, vagyis azt, hogy azt tervezi, befejezi profi teniszezõi pályafutását. Martin egyébként elveszítette a mérkõzést a 31. kiemelt Fabrice Santoro ellen. Talán nem a mondandójára készült egész idõ alatt…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top