Connect with us

Federer: négybõl három

Nincs kategorizálva

Federer: négybõl három

A svájci világelsõ lemosta a pályáról az ausztrál Lleyton Hewittot

2001. és 2004. év gyõztese: Lleyton Hewitt és Roger Federer

2001. és 2004. év gyõztese: Lleyton Hewitt és Roger Federer

Továbbra sem találni kivetnivalót Roger Federer játékában – ezt bizonyította a svájci a US Open döntõjében is. Olyan tökéletességgel játszotta végig az elsõ szettet (mindössze 5 pontot veszített 18 perc alatt), hogy rögtön eszébe jut a lelkes teniszrajongónak például az 1974. évi döntõ, amikor is Jimmy Connors 6-1, 6-0, 6-1 arányban múlta felül Ken Rosewallt.

A negyedik helyen kiemelt Hewitt ennek ellenére nem adta fel a harcot, visszajött a mérkõzésbe és három egymást követõ játékot is megnyert, beleértve három szettpontot. Federert már nagyon jól ismerjük viszont arról is, hogy amikor kulcsfontosságú pontokról van szó, akkor még jobban odafigyel, s általában hárítja a vészhelyzetet okozó labdákat. A harmadik szettben azután megint övé volt a pálya és a második meccslabdát érvényesítve hozta idei harmadik Grand Slam döntõjét.

A mérkõzés után már rákérdeztek nála, persze csupa kíváncsiságból, hogy vajon tud-e ennél még jobban játszani, mire a svájci annyit válaszolt: „Ez minden, amit adni tudok.” Majd így folytatta: „Az mindig fontos, hogy a döntõben nagyon-nagyon jól kell játszani. 6-0 arányban megnyerni az elsõ játszmát, nos, tökéletes kezdésnek nem rossz. Továbbra sem tudom elhinni, hogy mit alakítottam ebben az idényben – három Grand Slamet megnyerni a négy közül nagyszerû teljesítmény, a US Open pedig egyszerûen fenomenális.”

Egyébként Federer „számlájára írható”, hogy az utóbbi hat nagy bajnokság közül négyet õ nyert (2003-ban Wimbledonban), s ez a legjobb teljesítmény, amelyet egy teniszezõ végigcsinált egy idény alatt, persze, amióta Pete Sampras nincs versenyben, ugyanis õ 1993-94-ben négyszer diadalmaskodott az öt Grand Slam tornája közül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top