Connect with us

Joachim Johansson, az új fiú

Nincs kategorizálva

Joachim Johansson, az új fiú

Amerikaiak nélkül maradt a US Open

Tim Henman

Tim Henman

Joachim Johansson, egyike azon kisfiúknak, aki nem a tengerparton töltötte a szünidõt, hanem a teniszpályán. Nem kisautózott, hanem egyik kezében az ütõt, a másik kezében a teniszlabdát szorongatta. Édesapja, Leif tagja volt a svéd Davis Kupa csapatnak is 1974-ben, a fiú pedig ötévesen ragadott magához elõször reketet.

Lundban látta meg a napvilágot, gyermekkorát pedig Södertaljében töltötte, ott, ahonnan Björn Borg is kikerült a nagyvilága annak idején.
Gordon Forbes, aki Borgról is írt könyvet, a következõképpen látja az ifjú Johanssont a teniszpályán: „Hasonló a játéka [mint Borgé – a szerk.] – Johansson az óriási adogatásaival és tenyereseivel intézi el az ellenfeleit. Johansson játéka legalább annyira hasonlatos Borgéhoz, mint Andy Roddick játéka Brad Gilbertéhez.”

Gilbert pedig így vélekedik tanonca ellenlábasáról:
„Kétségtelenül nem õ [Johansson] a leggyorsabb srác, de akkorákat szervál, mint Andy és szinte mindegyik pontot agresszíven játssza meg.”

Amikor a nagyszervásokra gondolunk, a legtöbb embernek olyan nevek jutnak az eszébe, mint Roddick, Ivo Karlovic, Mark Philippoussis, Mario Ancic és Taylor Dent. A leggyorsabban szerválók listáján sincs ott Johansson neve. Hanem egy sokkal fontosabb listát vezet õ: a legtöbb ászt ütõkét. Õ maga is úgy fogalmaz, hogy Sampras, Philippoussis, Krajicek az, akihez az õ adogatását hasonlítani lehetne, s akiknek a technikáját õ is szívesen magáévá tenné.

A sorozatos sérülésekbõl visszatérve, 2004-ben szerezte meg elsõ titulusát Memphisben, ahol a döntõben Nicolas Kiefert verte meg. Azután Wimbledonban is jeleskedett, ott Florian Mayertõl kapott ki a második héten, és most is egy Grand Slam verseny második hetében van már és beszerezte a címvédõ Roddick skalpját is. A következõ meccset pedig egy, hozzá elég közel álló játékossal játssza. Azért közeli a fiú, mert Lleyton Hewitt húgának udvarol a svéd reménység. A leányzót pedig Jaslyn Hewittnak hívják. Johansson teljesen bizonyos abban, hogy barátnõje neki szurkol majd és nem a bátyusnak, mint mondta:

„Õ megválaszthatja a barátját, de a testvérét nem. Engem választott s így nekem fog drukkolni is.”

A másik amerikait, Andre Agassit az aktuális világelsõ Roger Federer búcsúztatta. Az elõdöntõben van még Henman, aki Dominik Hrbatyt ütötte ki.

Forrás: US Open

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top