Connect with us

Kiesett az elsõ nagyágyú a US Openen

Nincs kategorizálva

Kiesett az elsõ nagyágyú a US Openen

A többiek hozták a kötelezõt, Czink Melinda, Mandula Petra is búcsúzott

A brit Tim Henman továbbra is kitart az ötszettes meccsek mellett: a horvát Ivo Karlovic ellen bizonyított ezúttal 7-6, 6-7, 4-6, 6-4, 6-4 arányban. Ellenben Marat Safin, a 2000. év US Open bajnoka igencsak korán búcsúzott: a svéd Thomas Enqvisttõl kapott ki 7-6, 6-4, 3-6, 6-3 arányban.

Kétségtelenül Safin az elsõ nagy „név”, aki távozásra kényszerült az amerikai bajnokságtól, s róla is szólt a US Open második napja Flushing Meadowsban, no, meg a világsajtóban is. Úgy tûnt, hogy januárban magára talált az orosz kedvenc, amikor is az Australian Openen eltakarította az útból Andy Roddickot és Andre Agassit is a döntõbe vezetõ úton, ahol végül Roger Federerrel kellett összecsapnia – s maradt alul a világelsõvel szemben. Most viszont nem tudott mit kezdeni magával, zavarodottságával és persze Enqvisttel sem ezek után.

„Higgyék el, állandóan próbálkozom. Csak magamért teszem, senki másért. Igazán rosszul érzem magam, ha nem sikerül eljutnom a döntõig. Az emberek véleménye pedig igazán fontos, hiszen mindenki azt várja el, hogy nyerjek, mivel 2000-ben én voltam a világelsõ és megnyertem a US Opent.” – nyilatkozta Safin.

A nõk közül a címvédõ Henin-Hardenne-nak akadt a legnehezebb feladat: a második játszmában 1-4-rõl kellett felállnia és kapaszkodnia a cseh Nicole Vaidisova után, de sikerült összeszednie magát és majdan a mérkõzést is 6-1, 6-4 arányban. A másik olimpiai bajnok, Nicolas Massu is továbblépett az elsõ körbõl: a 10. kiemelt az argentin José Acasusóval bánt el 6-4, 6-0, 6-2 arányban.

Az ötödik kiemelt Lindsay Davenport is belevágott a második US Open koronájáért vívott harcba: az elsõ fordulóban Lubomira Kurhajcova ellen bizonyult jobbnak 6-4, 6-0 arányban. A Roland Garros bajnok Anastasia Myskina pedig Lubomira Cervanovát söpörte le a pályáról 6-1, 6-0-ás eredménnyel.

A kiemeltek közül túl van a US Open második napján, s sikerrel: Nadia Petrova, Paradorn Srichaphan, és Dominik Hrbaty, viszont Maria Kirilenko megdöbbentette a világot azzal, hogy kiütötte a 25. helyen kiemelt Elena Likhovstevát.

Mandula Petrának sikerült ugyan megszorongatnia Venus Williamst, de nyerni mégsem tudott a többszörös Grand Slam bajnok ellen: 6-3, 7-6 arányban bizonyult tõle jobbnak az amerikai lány. Czink Melinda pedig 6-4, 6-2 arányban kapott ki az olasz Maria-Emilia Camerintõl.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top