Connect with us

Nincs kategorizálva

Nem sikerült

A magyar Davis Kupa válogatott jövõre is a második csoportban kezd – Egy hellyel elõrébb a ranglistán

Legalább az idõjárás kedvezett volna a hétvégi magyar-szerb-montenegrói összecsapásnak. Az esõ szombaton délben állt el, akkor tudtak elõször pályára menni a játékosok – amikor már a párost kellett volna játszani.

Elsõként a programnak megfelelõen Bardóczky Kornél játszott Boris Pashanskival. Házi jóslatunk szerint ezt a mérkõzést Kornélnak meg kellett volna nyernie. Egy játszmát sikerült mindössze hoznia a magyar játékosnak: az elsõt, rövidítésben.

Nagy nyomás nehezedett a vállára Balázs Györgynek, amikor az eredményjelzõ tábla 0-1-et mutatott a szerbek javára. Neki a legjobb szerb-montenegrói játékossal, a világveresenyeken is egyre jobban teljesítõ Janko Tipsarevictyel kellett megküzdenie az egyenlítésért és a reményért, hogy van még esély az elsõ csoportba való feljutásra. A meccset sötétedés miatt kellett abbahagyni. Nagyon kemény labdákat küldözgetett Tipsarevic a pálya túlsó felére, amivel Balázsnak nem mindig sikerült felvennie a versenyt – némely pontnál azonban nagyon jól kezelte ezeket a gyors ütéseket. Mégsem lett a magyaroké a pont.

Vasárnap délelõtt már 2-0-ra vezettek déli szomszédaink. A párosok küzdelmére Kiss Sandor csapatfõnök kihasználta a szabályzatban elõírtakat és cserélt: Kiss Sebõ helyett Bardóczkyt küldte a pályára Kisgyörgy Gergely társaságában a Nenad Zimonjic – Dusan Vemic kettõssel szemben. A meccs a szó szoros értelmében gyilkos merénylet volt Kisgyörgy számára, ugyanis Vemic többször is eltalálta a magyar játékost egy-egy erõsen megküldött labdával. Egyszer mellkason találta Geryt, aki néhány másodpercre még a levegõvétellel is küszködött. Persze, elhangzott a „sorry”, ez volt a legkevesebb, ami Vemictõl elvárható volt. Nagyon akartak a magyar fiúk, de egy klasszis páros ellen – pláne Zimonjicra volt ez elsõsorban igaz, aki nagyon elõl, a 16. helyen áll a világranglista páros mezõnyében – a helytállás is dicséretes tettnek minõsült.

A „szépítõ” egyéni küzdelmeket már nem volt értelme lejátszani, hiszen 3-0-ánál szinte felesleges, s egyébként is újra eleredt az égi áldás.
A magyar csapat nagyon szépen teljesített a 2004. évi idényben, nagyon jó Davis Kupa válogatottat sikerült Kiss Sándornak összekovácsolnia. A folytatást pedig várjuk. Egyelõre az Európa/Afrika Zóna második csoportjában. Cél: az elsõ csoport, de ezen az úton jövõre már nem találkozunk az ugyancsak egyre jobb szerb-montenegrói gárdával.
A magyar csapat a mai, új (145 nemzetet számláló) Davis Kupa ranglista szerint egy helyet lépett elõre, az 50.-rõl a 49.-re, míg a szerb-montenegrói team a 43.-ról a 40.-re kapaszkodott fel.

A második csoportból az elsõbe bekerült még Olaszország, melynek csapata 3-2-es gyõzelmet szerzett Lengyelország Davis Kupa csapatával szemben.

A Davis Kupa 2005. évre vonatkozó sorsolását szeptember 30-án tartják.

Részletes eredmény:
Bardóczky Kornél – Boris Pashanski: 7-6, 4-6, 4-6, 2-6
Balázs György – Janko Tipsarevic: 1-6, 4-6, 2-6
Bardóczky/Kisgyörgy – Vemic/Zimonjic: 3-6, 2-6, 2-6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top