Connect with us

Szoros küzdelmek Szegeden

Nincs kategorizálva

Szoros küzdelmek Szegeden

Ma megejtették a sorsolást – Magyarország – Szerbia-Montenegró Davis Kupa hétvége a Gellért Szabadidõközpontban – a Tenisz.hu a helyszínrõl tudósít

Holnaptól újra az ország teniszközpontjává válik Szeged, ugyanis nagyon fontos, tétmérkõzéseket játszanak a Davis Kupa-fiúk: most dõl el, hogy sikerül-e feljutni az Európa/Afrika Zóna második csoportjából az elsõbe.

Az egyéni meccsekre Kiss Sándor csapatfõnök Bardóczky Kornélt és Balázs Györgyöt jelölte ki, míg déli szomszédaink játékos-kapitánya, Nenad Zimonjic Janko Tipsarevicet és Boris Pashanskit küldi fel a pályára az egyes küzdelmekre.

Andrew Jarret ITF döntnök ma délelõtt tíz órakor kihúzta az elsõ két nevet, ami voltaképpen meghatározza az egész hétvége lebonyolítási rendjét. A sorsolás értelmében tehát az elsõ mérkõzést Bardóczky Kornél játssza Boris Pashanskival (1982. november 3., ATP lista: 240. (egyéni), 747. (páros), 2003 óta Davis Kupa tag)

A második meccset Balázs György játssza a szerbek legjobb játékosával, Janko Tipsarevictyel (1984. június 22., ATP lista: 121. (egyéni), 212. (páros), 2000 óta tagja a Davis Kupa csapatnak).

A második nap a párosok versenye: Kiss Sebõ és Kisgyörgy Gergely küzd meg a Dusan Vemic – Nenad Zimonjic kettõssel. Az ITF szabályai szerint egy órával a meccs elõtt még lehet változtatni a felálláson.

Vasárnap a pénteki párosítás értelmében Janko Tipsarevic játszik Bardóczky Kornéllal és Boris Pashanski Balázs Györggyel. Ezen a nevezésen is lehet még változtatni a mérkõzés elõtt.

A sorsolást követõen a két csapatkapitány értékelt:

NENAD ZIMONJIC: Soha nem könnyû a magyar csapattal játszani, mert nagyon erõsek és mindent beleadnak. Még akkor is, ha a ranglistát nézzük, mi jobbak vagyunk (a szerb-montenegrói csapat a 43., a magyar team az 50. helyen áll – a szerk.), de ez nem jelent semmit – bizonyítanunk kell a pályán. Nem lesz könnyû, mivel mi játszunk Szegeden, de mivel közel van a határ, remélem, otthonról is jönnek szurkolók és csak remélni tudom azt is, hogy jó lesz az idõjárás.

KISS SÁNDOR: Szoros mérkõzést várunk. Megint nem mi vagyunk az esélyesek, de ebben az évben eddig mindig így volt (Írország és Norvégia ellen – a szerk.), és most sem feltett kézzel megyünk ki a pályára. A sorsolással kapcsolatban – nem ezt szerettük volna, de ez semmit nem jelent, minden meccset meg kell nyerni.

Mivel az idõjósok esõt igérnek a hétvégére, állandó égi szemle mellett zajlanak majd a mérkõzések. Andrew Jarrett elmondta, ha egész nap esik, értelemszerûen elmaradnak a találkozók, és ha szükség van rá, két nappal meg lehet hosszabbítani a játékot.

Hétvégi program:

Péntek 10 óra: Bardóczky – Pashanski
ezt követi: Balázs – Tipsarevic

Szombat 13 óra: Kiss/Kisgyörgy – Vemic/Zimonjic

Vasárnap 10 óra: Bardóczky – Tipsarevic
ezután: Balázs – Pashanski.

Játékvezetõk: Peter Hugec (szlovák) és Peterdi Tamás

Jegyárak: péntekre és vasárnap az ülõ jegy ára 800 Ft., az állóé 400 Ft., szombaton az ülõjegy 600 Ft., az álló pedig 300 forintba kerül.

Helyszín: Gellért Szabadidõközpont, Derkovits fasor 113.

A Tenisz.hu a helyszínrõl tudósít!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top