Connect with us

Tornagyõztes a Szávay, Uhlirova duó!

Nincs kategorizálva

Tornagyõztes a Szávay, Uhlirova duó!

Magyar gyõztest ünnepelhetett a Gaz de France Budapest Grand Prix viadal közönsége a Római-parton.

Szávay Ágnes párosban örülhetett

Szávay Ágnes párosban örülhetett

Tökéletes hetet zárt a 18 esztendõs Szávay Ági a Római Teniszakadémia Duna-parti telepén. Az ifjú magyar játékos (158. a WTA egyéni világranglistáján) szabadkártyával került a 32-es fõtáblára, ahol klasszisok legyõzésével egészen az elõdöntõig menetelt, s csak a késõbbi nyertes argentin Gisela Dulkótól szenvedett vereséget.

Párosban (85. helyen áll Ági e ranglistán) tapasztalt partnere, a cseh Vladimira Uhlirova társaként 4. kiemeltként kezdett, s vasárnap döntõt játszhatott.

– Azzal, hogy bejutottunk a fináléba, „elúszott” a jövõheti varsói szereplésem, ugyanis a lengyewl fõvárosban már vasárnap pályára kellett volna lépnem az ottani WTA viadal selejtezõjében. Sebaj, így sem alakultak rosszul a dolgok, ráadásul a most következõ hetet felhasználhatom az érettségire való felkészülésre – mondta a Novus gimnázium diákja, aki elõször angolból és matematikából áll majd a bizottság színe elé.

Aztán jönnek megint a teniszes feladatok, a francia nemzetközi bajnokság elõversenyei, s a Roland Garros küzdelemsorozata.

Ami a pesti párosdöntõt illeti: Ági és Vladimira viharosan kezdte a mérkõzést, gyorsan 3:0-ra elhúzott a magyar, cseh kettõs. Felzárkózott az ellenfél, s aztán Ágiék 4:3-as vezetésénél rövid esõszünet jelentett eseményt. A folytatásban két játékot nyert a német, cseh egység, ám Ágiék 4:5-rõl fordítani tudtaqk. Aztán 6:5 állásnál Uhlirova adogatott a játszmáért, 30-40-rõl egyenlítettek a „mieink”, majd a döntõ pontnál Vladimira adogatását a hálóba ütötte Müller, így Ágiéké lett az elsõ szett.

A második felvonásban rögtön break-kel kezdett a Szávay, Uhlirova duó, majd Ági adogatása után már 2:0-ra alakult az állás. A következõ két játék a „kihívóé” lett, ám aztán nagyszerû labdamenetkkel növelték elõnyüket Ágiék. Uhlirova adogatójátékának megnyerése után boldogan borult egymásra, s ünnepelt Ági és Vladimira.

A katari egymillió dolláros tonán második helyen végzett magyar, cseh duó ezúttal tornagyõzteként zárt, újabb értékes pontokat szerezve, s ismét elõrébb törve a világranglistán.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top