Connect with us

Nyerhet-e csinos teniszezõ Roland Garrost?

Nincs kategorizálva

Nyerhet-e csinos teniszezõ Roland Garrost?

Amíg a férfiak mezõnyében évek óta csak egy kérdés fontos – legyõzi-e végre Roger Federer Rafael Nadalt? -, addig a hölgyeknél évrõl évre igazi meglepetéseket tartogat a francia nyílt teniszbajnokság.

Az idei sorozat fõtábláján május 27-én kezdõdnek meg a küzdelmek, a nagy kérdés az, sikerül-e végre új névnek feliratkozni a gyõztesek közé. Egy olyan teniszezõnek, aki nemcsak sikerével, de szépségével is hódít.

Ízlések és pofonok különbözõek, de azért azt megállapíthatjuk, hogy a párizsi salakversenyen sohasem a szépség dominált. Sõt, az elmúlt idõszakban a sportág szépségeit elkerülte a szerencse a Párizsban.

Ugyan a döntõig eljutott az amerikai Mary Joe Fernandez vagy az orosz Jelena Gyementyjeva, az ibériai formákat kedvelõk szoríthattak Conchita Martineznek, ám nyerni egyikõjüknek sem sikerült. A nõiesség iskolapéldájaként ellenben diadalmaskodott a világklasszis, Steffi Graf, Mary Pierce, Jennifer Capriati és Serena Williams.

Mondhatnánk azt is, a szépség és a tehetség ritkán jár kéz a kézben, anno Anna Kurnyikova tökéletesen bizonyította, hogy a melltartó-iparban komolyabb sikereket érhet el, mint a teniszpályán.

Ellenben megcáfol minden közhelyet Marija Sarapova, aki Wimbledonban és a US Openen is diadalmaskodott már, lassan itt az ideje, hogy a 2004-es és a 2005-ös szereplését felülmúlja – akkor a negyeddöntõig jutott.

Ugyancsak csinos a szerb Jelena Jankovic, aki jelenleg a negyedik helyet foglalja el a világranglistán, s idén már négy WTA-torna-döntõt játszott, hármat meg is nyert.

Nincsen csúcsformában a világranglista-7. Nicole Vaidisova, a cseh teniszezõ fantasztikusan kezdte az évet, Sydneyben, majd az Australian Openen is elõdöntõs volt, azóta viszont nem találja magát. Márpedig a szépséges teniszezõt kötelezi a múlt: tavaly a legjobb négy közé jutott a Roland Garroson.

Meglepetést okozhat a másik szerb csillag, Ana Ivanovic (8.) is, aki Berlinben tornát nyert, Tokióban és Amelia Islanden elõdöntõs volt idén, Párizsban talán tovább jut, mint tavaly, amikor a legjobb 32 között botlott Miszkinával szemben.

Daniela Hantuchova (13.) pályafutása során eddig csak a Roland Garroson nem jutott el a negyeddöntõig, az Indian Wells-i torna idei gyõztese legutóbb Berlinben elõdöntõs volt, ez jó elõjel lehet.

Jelena Gyementyjeva (14.) nem az idén múlja felül 2004-es teljesítményét, akkor a döntõig jutott, most bravúr lenne tõle ugyanez.

origo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top