Connect with us

Profik közé vágyik az újdonsült egyetemi bajnok

Nincs kategorizálva

Profik közé vágyik az újdonsült egyetemi bajnok

Nem született meglepetés a nõknél: az elsõ helyen kiemelt Audra Cohen nyerte az amerikai egyetemi teniszbajnokság nõi egyes döntõjét.

A miami egyetemen tanuló 21 éves tehetség magabiztosan menetelt fordulóról fordulóra, s egy pillanatig sem lehetett kétséges, hogy õ nyeri a versenyt, míg a tavaly második Lindsey Nelsonnak most is csak az ezüstérem jutott.

Audra Cohen formáját mi sem jellemzi jobban, mint hogy az idén egyesben 42 gyõzelem mellett mindössze 2 vereséget szedett össze, míg párosban 27 siker mellett 2 vereséget jegyez. Ezek után senkit sem lepett meg, hogy a floridai hölgy ellentmondást nem tûrõen játszotta végig az egyetemi bajnokságot, s utasította maga mögé a teljes tengerentúli mezõnyt.
A korosztályában egyébként vezeti az amerikai ranglistát az újdonsült bajnok, akinek a pályafutása során nem ez volt ez elsõ kiemelkedõ produkciója, hiszen 2006-ban is szenzációs évet zárt: szerepelt a liga All Star-csapatában, fedett pályás bajnoki címet szerzett és persze az év játékosának is megválasztották. Most pedig, az egyetemi bajnoki címmel karrierjének újabb kiemelkedõ pillanatához érkezett, s egyben sporttörténelmet írt: a sorozat 1973 óta íródó történetében a miami egyetem még soha nem tudott nõi egyesben aranyérmet szerezni.
– Nagyon boldog vagyok, hogy én lehettem az elsõ, ez fontos pontja a karrieremnek – mondta Cohen a döntõ után, hozzátéve, hogy az egyetemi évek után a profivilágban is szeretné megállni a helyét. Három esztendõvel ezelõtt párosban már pályára lépett a US Openen – akkor a második fordulóban esett ki -, s a jövõben többször is szeretne feltûnni egy-egy hasonlóan rangos eseményen.

obudaisport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top