Connect with us

Mátyásföld kontinensbajnoki címe

Nincs kategorizálva

Mátyásföld kontinensbajnoki címe

Elsõ lett a veterán teniszezõk klubcsapat Európa-bajnokságán az MLTC nõi együttese. A mátyásföldiek veretlenül végeztek az élen a kilenc csapatos mezõnyben.

A Római Teniszakadémia pályáin szerdától vasárnapig rendezték a veterán teniszezõk klubcsapat Európa-bajnokságának küzdelmeit a 60 éves korosztály nõi együttesei számára.

A torna 1. helyén kiemelt magyar gárda a papírformának megfelelõen végzett az élen. Pinterova Marie, Károlyi Marian (fotó) és a Károlyi Marian, Ambrusné Széll Erzsébet páros
a svéd Lidingo elleni elõdöntõs 3:0 után a vasárnap fináléban a német bajnok TV Stockdorf ellen is meccsvesztés nélkül diadalmaskodott.

A nyitómeccsen a WTA világranglistán egykoron Top-20 közé tartozott volt csehszlovák válogatott Pinterova Marie három órás mérkõzésen, taktikus játékkal, hatalmas csatában gyõzte le a német Eva Kopetzkyt. Az elveszített elsõ játszma után kiélezett harcot hozott a második szett, míg a harmadikban a korábbi magyar Davis Kupa-kapitány, Pintér András felesége egyértelmûen átvette az irányítást, s megszerezte a hazaiak elsõ gyõzelmét (5:7, 7:5, 6:2).

A folytatásban Károlyi Mariann az európai korosztályos ranglista 2. helyén álló Alena Klein ellen lépett pályára, s bátran teniszezve hozta az elsõ szettet. A második játszma jóval nagyobb csatát hozott, Károlyi 2:4-rõl tudott fordítani, s végül 6:3, 7:5-ös gyõzelme jóvoltából a második pont is a magyar csapat neve mellé került.

A korábbi napokhoz hasonlóan párosban Ambrusné Széll Erzsébet lett volna párosban Károlyi társa, ám a 2-0-as magyar csapatelõny már nem tette szükségessé a párosmeccs lejátszását, így a Mátyásföldi Lawn Tenisz Club hölgytriója megszerezte a kontinensbajnoki címet.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top