Connect with us

Három év alatt 1300 helyet javított a világranglistás-helyén

Nincs kategorizálva

Három év alatt 1300 helyet javított a világranglistás-helyén

A horvátok, érthetõ okokból a mai napig büszkék Goran Ivanisevicsre, aki fénykorában a világ egyik legjobb teniszezõje volt, s többek között Wimbledonban is nyerni tudott.

Déli szomszédainknál sokan éppen az õ példája nyomán választották ezt a sportágat, s közülük is az egyik legígéretesebb tehetség, a 18 éves Marin Cilic, aki rohamléptekkel száguld elõre a világranglistán.

A szerbiai Mostarban született, de Zágrábban élõ Cilicet saját bevallása szerint Ivanisevics inspirálta, soha nem felejti el azt a fantasztikus örömmámort, amikor 2001-ben a wimbledoni sikere után hazatért. Akkoriban Cilic 13 éves volt, s ugyan már teniszezett, de ez az élmény újabb lökést adott neki a pályán.
A nyurga példaképhez hasonló alkatú, 197 centi magas és 79 kilós jobbkezes teniszezõ fejlõdése egészen fantasztikus, nem csak lépked, sokkal inkább száguld elõre a világranglistán: három esztendõvel ezelõtt, 2004 végén – akkor indult elõször profi versenyen – az 1463. helyen debütált, egy évvel késõbb már az 587. volt, a 2006-ot pedig a 170. helyen zárta. S mivel egy-egy kiugrás lehet véletlen, de ez a látványos fejlõdés már hosszabb ideje tart, nyugodt szívvel kijelenthetõ, hogy valóban kivételes tehetségû sportolóról van szó.
Ráadásul az idén még rátett egy lapáttal, sõt kettõvel: elõbb áprilisban Casablancában megnyerte élete elsõ profi tornáját, majd pedig egy hónappal késõbb Rijekában megismételte ezt a bravúrt. A wimbledoni versenyt hagyományosan megelõzõ londoni füves pályás torna elsõ fordulójában pedig fantasztikus skalppal lett gazdagabb: a brit Tim Henmant ejtette ki, s ez a lendülete egészen a negyeddöntõig tartott, ahol aztán a késõbbi gyõztes Andy Roddick búcsúztatta. Ennek meg is lett a jutalma: valóban csak egyetlen lépésnyi távolságba került a Top 100-tól, jelenleg ugyanis a 101. helyen áll a világranglistán.
Wimbledonban aztán már nem sikerült az újabb csoda – az elsõ fordulóban öt játszmában kikapott a francia Gilles Simontól -, de még bõségesen van ideje a javításra, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy 18 évesen, 8 hónaposan és 28 naposan õ volt a wimbledoni torna legfiatalabb résztvevõje.

obudaisport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top