Connect with us

Fedettpályás Korosztályos Országos Bajnokság

Nincs kategorizálva

Fedettpályás Korosztályos Országos Bajnokság

A lányoknál nem született nagyobb meglepetés, Mikó Zsófi magabiztosan, szettveszteség nélkül nyerte az OB-t. A fiúknál Zsiga Máté bizonyult a legjobbnak.

Nem volt nehéz dolga, az elõdöntõben Hegedûs Dóri (IDOM), a döntõben pedig Szávay Blanka tudta csak megszorongatni: mindketten 6:3 6:4-el búcsuztak el. Bár a korosztály legjobbjaihoz tartozó lányok Dél-Amerikában ITFeznek, így a lány mezõny kicsit hézagos volt, de ez nem von le semmit Zsófi higgadt, magabiztos gyõzelmébõl.

A párosban Zsófi Juhász Diánaval már az elõdöntõben kikapott a Szávay/Bukta kettõstöl, így a döntõ már papírforma eredményt hozott, és két szettben a Szávay/Bukta páros lett a bajnok.

A fiúknál viszont Fucsovics Marcin kívül, aki Németországban edz mostanában, mindenki jelen volt. Az elõdöntõbe kerülésért történtek elõször említhetõ dolgok, addig papírforma szerint folytak a meccsek. Nagy Péter egy nagyon nagy játszmában fordított és gyõzte le a technikás Kovács Milánt, aki ugyancsak a legjobbak közé sorolható ebben, a világszinten is erõs korosztályban.

A másik nagy meccsen, Babos Csaba tanítványa, Sziklai Kristóf adott tanubizonyságot fejlõdésérõl, és nagyon megszorította IDOMos korosztálytársát aki aztán fõleg nagy szerváinak és pontos tenyereseinek köszönhetõen, a döntõ szettben 6:3 re nyert egy színvonalas meccsen. A nyolcaddöntõ utolsó meccsén elmaradt a nagy harc, mert Gödry Levi (IDOM) lelépte ellenfelét, a 2. kiemelt Metro-s Szendrõ Lacit: nem hagyta kibontakozni egy pillanatig sem, 6:0 6:1, elég borsot törve a válogatott edzõk orra alá, akik helyette Szendrõit válogatták be a mostani Winter Kupa keretbe.

Az elsõ négy közé végül 3 IDOMos versenyzõnek sikerült bejutnia, ahol aztán Zsiga a várakozásnak megfelelõen viszonylag simán felõrölte Nagy Petit, aki az elsõ szettben még vezetett 3-0 ra is, de aztán végül 6:4 6:2-re kikapott. A másik mérkõzés két IDOMos edzõtárs nagy harcát hozta, ahol végül a fontos pontokat megnyerõ Gödry Levi jött ki gyõztesen; az eredmény nem tükrözi a játékképet, a nagyon színvonalas meccs csupán a pontokon múlt, hogy döntõ szett legyen.

A kedden megrendezett döntõ, nagy küzdelmet igért Zsiga Máté és Gödry Levi között. Gödry Levi bizonyításvágya már az elsõ szettben meglátszott, ahol szó szerint leiskolázta ellenfelét akit ezt látszólag nagyon meglepett, mégis fel tudott állni és el is húzott a második szettben, ahol Levinek sikerült felállnia és kiegyenlítenie 4:4-re: két break labdája is volt Máté szervájánál. Sajnos a nyomás miatt és Máté koncentrálóképessége miatt nem sikerült megnyernie a gémet és ez a második szett elvesztésébe került neki.

A harmadik szettben ugyancsak elhúzott Máté az elején de Levi még tudott egyenlíteni és újfent 4:4-es állásnál, hasonló szituáció lépett fel, Máté jókor ütött túl jókat és Levi pont akkor nem tudott olyan éles lenni, amikor igazán kellet volna. Zsiga – Gödry 1:6 6:4 6:4 egy borzasztó színvonalas meccsen, bizonyítva, hogy ez a korosztály igenis sokra lehet még képes pár év múlva. Máte még mindig a legjobbnak bizonyult, de Gödry Levi összteljesítménye is kiemelhetõ, hogy egy ilyen mezõnyben szettveszteség nélkül a döntõben a korosztály elsõtõl kapott ki dontõ szett 6:4re. Levi sokat fejlõdött, Nándori Attila és Jancsó Miki keze alatt, Mátén meg látszik, hogy fejben nõtt sokat és ez a fontos labdameneteknél, amik meccset nyerhetnek, meg is látszott.

Párosban duplázott Zsiga Máté, ahol különösebb meglepetések nem születtek, hacsak az elõdöntöben Nagy Peti és Kovács Milán bravúrját nem említjük, akik az IDOMos kettõs, Gödry/Molnár pároson léptek túl, harmadik szett 7/6ra, a döntõ szett tie breakben 5 meccslabdát is hárítva. Sajnos a döntõben már csak egy szett erejéig voltak jók és a Zsiga/Sziklai kettõs, õket lehengerelve 6/1 és 6/1 nyerték a többit, ezzel Sziklainak is egy aranyérmet hozva ezen az OB-n.

idomtennis.com

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top