Connect with us

Szávay nyomdokain:a szolnokiak is reménykedhetnek egy Ágiban

Nincs kategorizálva

Szávay nyomdokain:a szolnokiak is reménykedhetnek egy Ágiban

Bukta Ági neve egyre jobban cseng a honi teniszberkekben, sõt már határainkon túl is jegyzik a mindössze 15 esztendõs szolnoki leányzót.

Legutóbb a Népligetben megrendezett magyar korosztályos bajnokságon remekelt a Szolnoki Utánpótlás Sportcentrum (SZUSE) versenyzõje. Párosban ugyanis Szávay Blanka oldalán diadalmaskodott. Egyéniben pedig az elõdöntõig menetelt, legyõzõje épp párosbeli partnere, a kisebbik Szávay leány, Blanka volt. Elkeseredésre azonban semmi ok, hiszen egy arany- és egy bronzérem az országos bajnokságon abszolút nem rossz eredmény. Arról nem beszélve, hogy Ági évek óta õrzi elõkelõ helyezését a honi ranglistán.

Jelenleg is a negyedik helyen tanyázik a 16 évesek között. Ráadásul még jövõre is a 16 évesek között fog szerepelni.
Ági ovis korában ismerkedett meg a sportággal Rigó Sándor edzõ irányításával. Mostanság már egy team vezérli számára a munkát.

Egy biztos, feladat van bõven, hiszen iskola idõszakban heti 10-11, míg nyáron 14-15 órát kell pályán lenni ahhoz, hogy a fiatal versenyzõ eredményesen vegye fel a harcot hasonló korú vetélytársaival. Közben a tanulást sem hanyagolja, jó jegyei vannak. Kedvence a matematika, egyébiránt a Kassai úti Általános Iskolában az utolsó évet végzi. A tervek szerint a Varga Katalin Gimnázumban folytatja tanulmányait. Abban bizik, hogy leendõ iskolája is hozzá fog járulni ahhoz, hogy elutazhasson a külföldi versenyekre.

Ha már a külföldi viadaloknál tartunk, az elmúlt évben az ausztriai Kremsben nyert egy nagy nemzetközi versenyt, melyre mindössze 16 teniszezõt hívtak meg. Pekingben, az olimpiai játékok helyszínén a 32-es fõtáblán kezdett és egészen az elõdöntõig jutott. A magyar válogatott tagjaként pedig hetedik helyet szerzett a csapat Európa-bajnokságon. Mind kiderült az idén sem lesz nemzetközi verseny híján Ági, hiszen Milánóba, Újvidékre és Brnóba is kapott meghívást, ahol erõs mezõnyben mutathatja meg tudását.

A viadalok egy részét a magyar szövetség finanszírozza, ám a továbbiak már önköltségesek, melyekre nem könnyû összeszedni a pénzt. A SZUSE mellett az Olaj KK elnökeként is ismert dr. Nyerges Zsolt is nyújtott támogatást a tehetséges leányzó versenyeztetéséhez és ahhoz, hogy szabad pályát kapjon. Szolnokon ugyanis télvíz idején mindössze két szabad salakpályát lehet használni, melyeken versenyzõknek, amatõröknek kell osztozniuk.

Nyilván a teniszhez sok pénz kell, emellett a szakmai munkát sem szabad elhanyagolni. Az Ági mellett álló szakmai team egyik tagja Németh Csaba azt mondta: — Korához képest jól röptézik a hálónál, és tenyeresei is erõsek. Mindezek mellett, ami nagyon fontos, a koncentrációban kell javulnia, hiszen ebben nagyon sok minden eldõl a mérkõzéseken. A lábmunkáján is sok a javítanivaló, nem beszélve az ütések pontosságáról. Ági szorgalmas és ügyes versenyzõ, szép jövõ elõtt áll — mondta az edzõ.

szoljon.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top