Connect with us

Szávay párosban is azonnal kiesett

Nincs kategorizálva

Szávay párosban is azonnal kiesett

Egyes után párosban is elbúcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól Szávay Ágnes, aki az orosz Marija Kirilenko oldalán 11. kiemeltként az elsõ körben kikapott a Lindsay Davenport, Daniela Hantuchova amerikai, szlovák kettõstõl.

Szávayéknak nem sikerült a bravúr

Szávayéknak nem sikerült a bravúr

Az egyesben fájdalmasan korán, már az elsõ fordulóban búcsúzó Szávay Ágnes csütörtökön párosban is megkezdte szereplését. Új év, új partner, mondhatnánk, hiszen Ági az orosz Dinara Szafina oldalán lépett pályára januárban, Gold Coaston, s a páros úgy nyerte meg a tornát, hogy az elsõ és második helyen kiemelt duót is legyõzte.

Szávay ezzel ötödször nyert páros viadalt, érdekesség, hogy minden alkalommal más oldalán: 2005-ben Krajicekkel (Dinan), 2006-ban Bejgelzimerrel (Vittel), 2007-ben Leine-nel (Zagreb) ITF-viadalon gyõzött, majd WTA-tornán Budapesten (Uhlirovával), illetve idén Szafinával diadalmaskodott.

Ezek után meglepetésre nem Szafina, hanem honfitársnõje, Marija Kirilenko lett a kiválasztott Melbourne-re – ha másért nem, kabalaként jó elõjel, hogy olyan társat választott, akivel még sohasem nyert…

Az elsõ szettben Davenport és Kirilenko könnyedén hozta az adogatását, Hantuchova azonban alaposan megszenvedve, de 0-40-rõl visszahozva tartotta a vezetést. Sajnos ez a bravúr Szávaynak nem sikerült, semmire elvesztve szervajátékát 3:1-es vezetéssel „ajándékozta” meg az ellenfelet, a különbség Davenport révén még tovább nõtt (1:4).

2:5-nél Szávay ismét botlott, az elsõ szett elúszott.

Úgy tûnt, Hantuchova bírja jobban a megterhelést, a szlovák lány Kirilenkóval együtt ugyanis már túl volt egy szingli csatán – mindketten nyertek is.

A második szettet egy gyors brék vezette be – Davenport bukta el szervagémjét -, s miután Kirilenko nem hibázott, 2:0-s elõnyt állt Szávayék neve mellett. Szerencsére Ági is összekapta magát, végre hozott egy adogatást (3:1), s úgy tûnt, kitart az elõny.

Szávay adogatójátékába azonban ismét hiba csúszott, 4:4-nél újra egyenlõ lett az állás. Davenport nem hibázott, így Kirilenkónak a meccsben maradásért kellett szerválnia. Szerencsére nem remegett meg a páros keze, könnyedén sikerült egyenlíteni (5:5), ám 5:6-nál ismét a lét volt a tét.

Szávay következett, ám ezúttal sem tudta hozni adogatását. A meccset így a Davenport, Hantuchova kettõs 6:2, 7:5-re nyerte, Áginak már csak vegyes párosban lesz jelenése, ahol az indiai Leander Paes oldalán a cseh Reante Voracova, David Skoch kettõs ellen lép pályára.

„A papírforma érvényesült, nagyon jól játszott az ellenfél, amely csak azért nem volt kiemelt, mert Davenport nemrég tért vissza. Ezzel együtt nem vagyok elégedett Ági játékával, mert nem hozta ki magából a maximumot. A meccs óta még nem találkoztam vele, mert doppingvizsgálatra ment, de biztosan nincs jó kedve” – mondta Kuhárszky Zoltán, Szávay edzõje az MTI-nek.

origo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top