Connect with us

Fed Kupa: szerb és svájci öröm

Nincs kategorizálva

Fed Kupa: szerb és svájci öröm

Szerbia és Svájc jutott tovább a nõi tenisz Fed Kupa európai zónadöntõjébõl. A házigazda magyar válogatott az ötödik helyen végzett.

Patty Schnyder meglepetésre kikapott egyesben, ám párosban javított Gagliardi oldalán

Patty Schnyder meglepetésre kikapott egyesben, ám párosban javított Gagliardi oldalán

Szombatra virradóra hajnali fél kettõig tartott a budapesti Syma-csarnok teniszprogramja, aztán a zárónap is hosszúra sikeredett, hiszen a reggel tíz órás kezdést követõen este tizenegyig ütötték a labdát a díszpályán.

Az már délelõtt tisztázódott, hogy elsõként a világsztárokkal (Ana Ivanovics, Jelena Jankovics) érkezett szerb válogatott jutott az áprilisi feljutási osztályozóra, s délután az is kiderült, hogy a sikerben reménykedõ magyar együttes (Szávay Ágnes, Arn Gréta, Nagy Kyra, Gubacsi Zsófia) végül az ötödik helyen végzett a tizenöt nemzeti válogatottat felsorakoztató európai zónadöntõn.

Délután három órakor kezdõdött a második feljutó helyrõl döntõ svéd-svájci összecsapás, s nyolc órával késõbb, este tizenegy után derült ki, hogy melyik válogatott örülhet…

Négy meccslabdát puskázott el a svéd páros, így a szerbek mellett (a magyarokat kiejtõ) Svájc válogatottja mérkõzhet majd áprilisban a Világcsoportba jutásért.

A centerpályára este kilenc óra környékén lépett a Schnyder, Gagliardi és az Arvidsson Larsson kettõs, az elsõ két szettet, ugyanúgy, mint az egyéni meccseket „szétdobták” egymás között. Jöhetett a döntõ szett, melyben mindkét fél felismerte, hogy nem babra megy a játék, és olyan szettet produkáltak, amire a végsõkig kitartó kétszáz nézõ mindig emlékezni fog.

A duók kétszer is break-et cseréltek egymással, 5:4-es svéd vezetésnél és svájci adogatásánál pedig a svédek meccslabdához jutottak, de elpuskázták és 5:5 lett. Sima svéd adogatás következett (6:5), majd a svájciak szervájánál három lehetõségük volt a svédeknek megnyerni a találkozót, de a svájciask tie-breakre mentették a szettet.

Itt a rutinosabb svájciak már az elején elhúztak, s végül behúzták a meccset, ezzel pedig két év után lehetõségük van visszajutni a Világcsoportba.

A 15 nemzetet számláló euro-afrikai I. zónában Portugália és Grúzia végzett a kiesést jelentõ helyeken.

Magyarország az 5. helyen zárt, s jelentõsen erõsítette pozícióit a négy esztendõs szereplést figyelembe vevõ világranglistán.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top