Connect with us

Szávay Ágnes harmadik tornagyõzelméért harcol

Nincs kategorizálva

Szávay Ágnes harmadik tornagyõzelméért harcol

A legjobban jegyzett magyar teniszezõ tavalyi pekingi tornagyõzelme után Párizsban – szintén 600 ezer dollár az összdíjazás – újra a legjobb lehet, ehhez a világranglista hetedik helyén álló orosz Anna Csakvetadzét kellene legyõznie.

Szávay Ágnes

Szávay Ágnes

Szávay Ágnesnek nem úgy sikerült januári szereplése, ahogyan elõre eltervezte, hiszen egy nálánál gyengébb játékos ellen kapott ki az Australian Openen, a budapesti Ferderation Kupában pedig a harmadik szettben váratlanul nagy hullámvölgybe került a svájci Patty Schnyder ellen.
A párizsi tornán mindenképpen indult volna, és meg akarta már mutatni, hogy nagy nyomás ellenére, nagy elvárás alatt is képes jól teniszezni. Korábban ez az érzés feszélyezte, nyomasztotta, szinte sokkos állapotba került miatta.
Az elsõ kiemelt orosz Anna Csakvetadzéval egyszer már találkozott, a tavalyi Roland Garroson az esõ megzavarta a meccset, a szünet után a második szettet hátrányból megmentette, a döntõ játszmában 6:4-re kikapott.
Szávay edzéseit Kuhárszky Zoltán irányítja, aki korábban a világranglista negyedik helyéig jutó német Anke Hubert készítette fel.
A döntõbe jutást 51 ezer dollárral honorálták, a gyõztes ennek közel dupláját kapja, és 275 ranglistapontot, ami jelen esetben azt jelenti, hogy Szávay akár négy helyet is elõre léphetne.
Csakvetadze két és fél évvel idõsebb a tizenkilencedik születésnapját tavaly december végén ünneplõ magyarnál.

A világranglista huszadik helyén álló Szávay Ágnesnek négy meccset kellett játszania a párizsi döntõig, az elsõ kiemelt Anna Csakvetadzénak csak hármat, mert õ az elsõ fordulóban erõnyerõ volt.

Utána csak francia ellenféllel találkozott, de egyikük sem volt képes kihasználni ellene, hogy hazai pályán játszhat. Dechy-t két sima szettben verte, a korábbi világelsõ Mauresmo és Bartoli ellen már háromra kényszerült, de az elõdöntõben a döntõ játszmát nullára nyerte.

A moszkvai születésû, grúz hangzású névvel rendelkezõ Csakvetadze eddig hat tornát nyert – egyet sem veszített -, míg Szávay kettõt, a legutóbbit Pekingben a sírból hozta vissza, a szerb Jelena Jankovics ellen szorult helyzetben volt, de nem ismert elveszített pontot, és végül a döntõ szettre felõrölte riválisát. A pekingi hasonlóan rangos torna fináléja volt.

index.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top