Connect with us

Több mint tízezren ünnepelték Belgrádban Djokovicsot

Nincs kategorizálva

Több mint tízezren ünnepelték Belgrádban Djokovicsot

Több mint tízezer lelkes szerb ünnepelte szombaton kora délután Belgrád központjában, a városháza elõtti parkban Novak Djokovicsot, a múlt vasárnap zárult ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi gyõztesét.

Novak Djokovics

Novak Djokovics

„Nole! Nole!”, „Szeretünk téged, Nole!” – skandálta a tömeg, amelybõl „Nole a bajnok!” „Nole a király!”, „Noléhoz fogható nincs!” feliratú transzparensek emelkedtek ki.

A világranglista harmadik helyezettje – az éllovas Roger Federer legyõzõje – sportvezetõk, közéleti és médiaszemélyiségek kíséretében jelent meg a polgármesteri hivatal erkélyén, s ígérte meg rajongóinak, hogy 10-15 év múlva két öccsével, Markóval és Djordjéval, az akkori bajnokokkal áll majd a Skupstina teraszán.

Szerbiában a tenisz ma társadalmi tényezõ, a nemzeti sebek gyógyításának eszköze. Ezért vette annyira zokon mindenki, hogy a végsõkig elcsigázott, már vagy egy éve vissza-visszatérõ hátsérüléssel küszködõ, s ezért Melbourne-ben csak a nõi elõdöntõig eljutott Jelena Jankovics – bár Budapestre, a Fed Kupára menet átutazott Belgrádon – nem állt a nyilvánosság elé.

Az elõdöntõben a késõbbi gyõztes orosz Marija Sarapovától kikapott, s ezért a világranglistának „már csak” a negyedik helyén álló Jankovics kedden az arcát eltakarva futott el a Nikola Teszla repülõtéren a fotóriporterektõl, hogy egy (õt rég ismerõ orvostól kapott) gyors kezelés után továbbmenjen a magyar fõvárosba.

Utána bocsánatot kért a szerb sajtótól, minden szerbtõl. Régi ellenfelével, egyben partnerével, a WTA-ranglistán jelenleg második Ana Ivanoviccsal (aki Budapestre menet bölcsen elkerülte Belgrádot) ugyanakkor megígérte, hogy hamarosan hazamennek, s örömmel részt vesznek a tiszteletükre rendezett ünnepségen.

MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top