Connect with us

Varga Zoli: A tenisz fontosabb már a futballnál

Nincs kategorizálva

Varga Zoli: A tenisz fontosabb már a futballnál

Teniszütõre cserélte a focilabdát Varga Zoltán (63). Az FTC olimpiai bajnok labdarúgója, korábbi edzõje hét végén a labdarúgók elsõ fedett pályás tenisztornáján indult. Varga számára azonban ez nem csak alkalmi kiruccanás volt.

A volt válogatott labdarúgónak elege lett a futballból, új életet kezdett, amelyben a tenisz már elsõbbséget élvez a focival szemben.

– Hogy ment a játék a teniszversenyen?

Varga Zoltán: Annyira azért nem vagyok még profi. Az egyik szervezõvel, Gáspár Józseffel indultam párosban, az egyéniben nem vállaltam még a megmérettetést. A párosban pedig már pénteken búcsúztunk a küzdelmektõl.Sok olyan volt futballista van, akik nagyon jól teniszeznek. Jó ötletnek tartom ezt a tornát. A szervezõk kitettek magukért, sikerült nekik összehozni a focitársadalmat, és ez nem kis szó. A mai labdarúgásra egyáltalán nem jellemzõ az összetartás.

– Miért tûnt el magyar futballból?

Varga: Négy éve vállaltam utoljára munkát a magyar fociban. Elegem lett. Szeretek dolgozni, fiatalokat nevelni, de csak ott, ahol hagyják, és nem irányítanak. A foci nem is hiányzik. Azt hiszem, azzal kezdtem igazán emberré válni, hogy kiszálltam a labdarúgásból. Új életet kezdtem, amelynek a teniszezés is fontos részévé vált.

– Gyakran hódol új hobbijának?

Varga: Hetente három-négy alkalommal járok teniszezni. Az alapoknál járok, de szeretem nagyon. A televízióban is meg szoktam nézni a nagy tornákat. Az Ausztrál Openen például szurkoltam a döntõbe jutó Tsongának, de addigra sajnos már elfáradt a francia, s nem tudott gyõzni.

– Szurkolóként azért még figyelemmel követi a futballt?

Varga: Természetesen. A fontosabb napi történésekrõl képben vagyok. A válogatottat és a volt csapatomat, a Fradit mindig figyelemmel követem. A válogatottnál örömmel vettem a fiatalítást. Tehetséges gyerekek, a csapat egységes, s ez jót jelent. Úgy érzem, mintha végre valami kezdene elindulni.

– Az FTC-nél is rend lesz most, hogy van tulajdonosa a focicsapatnak?

Varga: Szkeptikus vagyok a Fradi jövõjét illetõen. Annyian próbálták már megmenteni a klubot, s mind szélhálmos volt. Éppen ezért az angoloknak is csak akkor hiszek már, ha majd áll az új stadion, a csapat pedig az európai kupákban szerepel.

pepsifoci.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top