Connect with us

Szávay Ágnes éremre tör Pekingben

Nincs kategorizálva

Szávay Ágnes éremre tör Pekingben

Az év elején hullámvölgybe került, áprilisi gyõzelmeivel viszont visszatalált a helyes útra a legjobban jegyzett magyar teniszezõ, Szávay Ágnes.

Szávay Ágnes részt vesz az Olimpián

Szávay Ágnes részt vesz az Olimpián

Most tudatosult benne igazán, hogy salakon érzi magát otthon, így bizakodva várja a soron következõ versenyeket. Az olimpiára feltétlenül megy, és megcélozza az elõdöntõt.

„Saját bõrömön tapasztalhattam, hogy nem könnyû visszatalálni a helyes útra, de azt gondolom, a két amerikai negyeddöntõvel sikerült, és ennek köszönhetõen vagyok most tizennegyedik a világranglistán” – mondta a legjobban jegyzett magyar teniszezõ, Szávay Ágnes. Taróczy Balázs is tizennegyedik volt sikerei csúcspontján, és mivel a tizennyolc éves lány már egy helyet visszacsúszott, elmondhatja magáról, helyezésben elõzte a sportág ikonját.

Hozzátette, nem kutatták lázasan az év eleji hullámvölgy okát, azt, hogy miért esett ki öt tornán is mindjárt az elsõ fordulóban, mert az edzésmunkát tisztességgel, következetesen, rendszeresen és tervszerûen elvégezte, fejben azonban még nem volt azon a szinten, hogy a kötelezõ gyõzelmeket megszerezze.

Nem volt könnyû szembesülnie azzal, hogy megérkezik a világ egyik legnagyobb tornájára, akkor nem tudja magát meghúzni, és csendben a meccsére készülni, mert állandó szereplésekre várták, valamint egy óriásposzteren is láthatta magát rögtön a bejáratnál. (Valamennyi, több tízezer érdeklõdõ is ezt szemlélte.) Korábban, még tavaly szeptemberben is, senki sem várt tõle semmit, most viszont egy-két gyõzelem a minimálisan elfogadható.

Tudta, sok meccset kell játszania, ezt a terhet különben nem képes elviselni, ezért is írtuk, hogy a játékba menekül.

„A két legutóbbi amerikai versenyen tudatosult bennem: mégiscsak a salakot szeretem a legjobban, nagyot lendített a játékomon, hogy elkezdõdött az évad, mert sokkal otthonosabban mozgok rajta, mint bármelyik más borításon” – jelentette ki.

Hogy salakon elkezdett jól játszani, részt vesz a jövõ heti berlini tornán, és ott lesz Rómában is, ami egyúttal azt is jelenti, hogy idén nem érettségizik. „Alaposan fel akarok rá készülni, nem szeretnék csak úgy odaállítani, és ennek jövõre jön el az ideje.”

A Roland Garroson és Wimbledonban kiemeltként fog indulni, ami szerinte nehezebb, mint a selejtezõbõl nekivágni egy Grand Slam-tornának, mert elsõszámú közellenségnek tekintik, mindenki õt akarja legyõzni. Egy éve mindkét tornán a selejtezõbõl indult, három gyõztes meccs után a fõtáblán is sikeres volt, majd épp egy kiemelt állította meg.

„Lendületbõl akarok játszani, párosban is ott leszek az orosz Szafinával, akivel kellõképpen egymásra találtunk, és akivel a végsõ gyõzelemre is esélyesek lehetünk, ha minden szerencsésen alakul.”

Azt még nem tudja, hogy párosban ott lesz-e az olimpián, egyéniben viszont igen, és ha nem is most rögtön, de mindenképpen szeretne érmet szerezni.

„Kicsi korom óta célom, hogy olimpián játszhassak. Nagyon fontos nekem, hogy Magyarországért küzdjek, hogy a magyar színeket képviseljem. Ennek érdekében egy kemény pályás stockholmi tornát is beiktattunk a felkészülésbe, ekkor szeretnék teljesen ráhangolódni az augusztus nyolcadikán, pont száz nap múlva kezdõdõ pekingi játékokra.”

index.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top