Connect with us

Szávay és Ivanovics döntetlenrõl folytatja

Nincs kategorizálva

Szávay és Ivanovics döntetlenrõl folytatja

A Marion Bartolit két rendkívül szoros szettben búcsúztató magyar teniszezõ a torna második kiemeltje ellen lépett pályára az 1,34 millió összdíjazású berlini WTA-torna negyeddöntõjében. Az éj leszállta miatt azonban félbeszakadt az utolsó negyeddöntõ.

Szávayék 1-1-rõl folytatják

Szávayék 1-1-rõl folytatják

Szávay Ágnes a nyolcaddöntõbében végletekig kiélezett csatában verte Marion Bartolit, a magyar lány az elsõ játszmát szettlabdát hárítva nyerte, a másodikban pedig 2:4-rõl állt fel francia riválisával szemben. A vége 7:5, 7:5 lett Szávaynak, akire a negyeddöntõben az 1,34 millió dollár összdíjazású torna címvédõje, Ana Ivanovics vár. A második helyen kiemelt szerb lány is alaposan megszenvedett az elõzõ körben, hiszen csak három játszmában tudta búcsúztatni az osztrák Sybille Bammert. Ági részérõl hatalmas bravúr lenne az elõdöntõbe jutás, de eddig remekül teljesített, így van esélye a gyõzelemre.

Elsõ játszma:
Szávay Ágnes kezdésként mindjárt elvette ellenfele adogatását, a magyar lány az elsõ bréklabdáját értékesítve szerzett vezetést, 1:0. Ági a saját szervagémje során is csak egy labdamenetet „engedélyezett” Ana Ivanovicsnak, 2:0. A torna címvédõje viszonylag simán hozta adogatójátékát és szépített, 2:1. A következõ gémben Szávay 15-30 után sorozatban három labdamenetet nyerve hozta adogatását, 3:1. A Vasas 19 éves teniszezõje az ötödik játékban már nagyobb csatára kényszerítette riválisát, de nem sikerült másodszor is elvenni a szerb szervagémjét, 3:2. Ági egy kettõs hibával kezdett, majd 30-30-nál ütött még egyet, de hárította Ivanovics bréklabdáját és végül hozta az adogatójátékát, 4:2. A következõ gémben Szávaynak 0-40-es állásnál három bréklabdája is volt az 5:2-höz, de Ivanovics – egy ászt is ütve – mindhármat hárította és sorozatban öt labdamenetet nyerve megmentette az adogatását, 4:3. Ági újabb kettõs hibával nehezítette a saját dolgát, de szerb riválisa második bréklehetõségét is kivédte, és végül nagy csatában megnyerte a gémet, 5:3. Ivanovics szintén vétett egy kettõs hibát, és a torna 10. helyén kiemelt magyar lánynak 15-40-nél két szettlabdája is volt. Ellenfele ugyan mindkettõt hárította, de Szávay a harmadik lehetõségét már nem hibázta el és hozta a játszmát, 6:3.

Második játszma:
Ági rosszul kezdte a második szettet – negyedik kettõs hibáját is megütötte -, majd hiába hárított négy bréklabdát, ötödikre végül elbukta az adogatójátékát, 0:1. Szerencsére a következõ játékban az elsõ adódó lehetõségét kihasználva „visszabrékelte” riválisát, 1:1. A magyar lány egy bréklabdát is hárítva hatalmas csatában másodikra hozta adogatását, 2:1. Ivanovics is ütött egy kettõs hibát, és 15-40 után Ági elsõ bréklabdáját ugyan még hárította a szerb lány, de másodikra már tehetetlennek bizonyult, 3:1. A 2. helyen kiemelt szerb teniszezõ aztán 30-40-nél elsõ lehetõségét kihasználva elvette Szávay adogatójátékát, 3:2. Ivanovics kettõs hibát és ászt is ütött a következõ játékban és végül hozta szervagémjét, 3:3. Áginak 40-15 után két lehetõsége is volt, hogy lezárja a játékot, de végül csak harmadszorra sikerült megnyernie adogatását, 4:3. A szerb lány semmire hozta saját szervagémjét és megint egyenlített, 4:4. Szávay ötödik kettõs hibáját követõen 15-40-nél ellenfele kihasználta elsõ bréklabdáját, és átvette a vezetést, 4:5. Ivanovics a második szettlabdáját értékesítve hozta a második játszmát, 4:6.

Sötétség miatt félbeszakadt.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top