Connect with us

John McEnroe jótékonykodik Andy Warhol róla készített portréjával

Nincs kategorizálva

John McEnroe jótékonykodik Andy Warhol róla készített portréjával

A visszavonult teniszcsillag, John McEnroe jótékonysági árverésre bocsátja azt a festményt, amelyet Andy Warhool festett róla és ex-feleségérõl, az Oscar-díjas Tatum O’Neal-rõl. Az árverés jövõ héten lesz a londoni Sotheby’s aukciósházban.

Warhol akril alapú szitanyomott alkotását 350 ezer font – közel 107 millió forint – értékûre becsülték elõzetesen. A bevételt a Habitat for Humanity elnevezésû nonprofit keresztény szervezet részére ajánlotta fel a „nyugdíjas” teniszezõ. Ez a jótékony missziókat folytató alapítvány épít házakat a világ minden táján a rászorulók részére. 1996-ban jöttek elõször Magyarországra, akkor egy hét alatt tíz lakást húztak fel Vácon Jimmy Carter volt amerikai elnök vezényletével.

Huszonkét évvel ezelõtt, 1986-ban készült a portré, szintén jótékonysági céllal, tizenötezer font (4,5 millió forint) összegért. Megkönnyítendõ az alkotást, McEnroe-nak és feleségének, Tatum On’Neal-nek nem kellett összebújva modellt állniuk, Warhol egy polaroid képet használt alapnak.

John Patrick McEnroe Németországban született 1959. január 16-án. Amerikaiként vált profi teniszezõvé, amely karrierje alatt összesen hétszer nyert Grand Slam-tornát egyéniben, kilencszer párosban és egyszer vegyes párosban. Keresete – csak a nyereményekbõl kifolyólag – 12,5 millió dollár (közel kétmilliárd forint). 1992-ben vonult vissza az aktív teniszezéstõl, de pár éve újból ütõt ragadott néhány páros verseny erejéig. Pályafutása során nemcsak eredményei tették híressé, hanem heves vérmérséklete, amely olykor a vonalbírókra irányult.

A Sotheby’s aukciósház úgy idõzíti az árverést, hogy a Wimbledonban megrendezésre kerülõ teniszviadal második hetére essen, ezzel valószínûleg lényegesen nagyobb sajtókörítést kap, mintha nyugodtabb idõkben lenne megtartva.

napvilag.net

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top