Connect with us

Venus Williams 28 éves

Nincs kategorizálva

Venus Williams 28 éves

Az erõteljes ütéseirõl, 185 cm-es magasságáról, feltûnõ sportszereléseirõl és afrofonatos hajáról könnyen megjegyezhetõ teniszezõnõ, aki már 22 éves korában bezsebelte a világkupát, ma ünnepli 28. születésnapját.

Venus Williams, Venus Ebone Starr Williams 1980. június 17.-én született a kaliforniai Lynwoodban. Gyermekkorát nem túl jó módban töltötte, Jehova tanúja családja egy bûnözõktõl hemzsegõ környéken lakott. A teniszt könyvekbõl elsajátító édesapjától tanult meg teniszezni, aki mind az öt lányával megszerettette ezt a sportágat, a lányok közül Venusnak és egy évvel fiatalabb hugának, Serenának sikerült kitûnnie tehetségével. Venus négy éves volt, amikor apukája elõször adott teniszütõt a kezébe. Elmondása szerint a papán kívül sokat tanult a tévén közvetített teniszmérkõzésekbõl is, például azt, hogy az igazán jó játékosok kitapasztalják ellenfeleik gyenge pontjait, és aztán ezekre koncentrálva támadnak. Szerencsére nem csak az elméletben ment jól a játék, de a gyakorlatban is, a legerõsebb nõi szerva rekordját is õ tartja egy 129 mérföld/óra sebességû labdával.

Számos tenisztornán gyõzedelmeskedett, 2000-ben az év sportolónõjének kiáltotta ki a Sports Illustrated szaklap, 2002-ben pedig megnyerte a világbajnokságot, és 11 hétig WTA világranglista-vezetõ volt. Húga, Serena Williams szintén volt a világranglistán elsõ helyen rangsorolt versenyzõ. Bár korábban azt nyilatkozta, hogy 26 éves kora után már nem akar versenyszerûen teniszezni, 2007 szeptemberéig tizennégyszeres Grand Slam tornagyõzelmet könyvelhetett el. Hat egyéni Grand Slam gyõzelmébõl négyet Wimbledonban ért el, a legutolsót 2007-ben, nõi párosban is hat Grand Slam torna gyõzelmet aratott, kettõt pedig vegyes párosban.

2006-ban szót emelt a profi nõi és férfi teniszjátékosok egyenlõtlen díjazása miatt, és bírálta az Angliai Gyeplabda- és Krikett Klubot amiatt, hogy 2006-ra Wimbledon kivételével valamennyi Grand Slam tornán egyenlõ díjazásban részesülnek a gyõztesek, nemükre való tekintet nélkül. „Nem arról van szó, hogy nem kapunk megfelelõ fizetést. Mindannyian szeretjük a hivatásunkat, és ez a tenisz. Az esélyek egyenlõségérõl van szó; arról, hogy minden sportoló emberi bánásmódot igényel, függetlenül attól, milyen nemû. Nõi sorsokról van szó, világszerte. Sokkal több ez, mint a teniszbajnokság körüli botrány: nõi élsportolóként akarunk példát adni az egész világnak, meg akarjuk mutatni, hogy minden téren egyenlõk vagyunk” – mondta Williams.

A sportsikerek mellett a zsíros szerzõdések sem kerülték el, a Reebokkal kötött több millió dollárra és több évre szóló megállapodást. Wilson Leatherrel együttmûködésben pedig saját sportruházatot dobott piacra.Kevéske szabadidejében a floridai mûvészeti egyetemre járt, jelenleg egy lakberendezõ céget is igazgat.

holgyforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top