Connect with us

Federer bajba került

Nincs kategorizálva

Federer bajba került

A világelsõ Roger Federer a kiesés szélén táncolt a Cincinnatiben zajló tenisztorna 2. fordulójában, végül három szettben legyõzte az amerikai Robbie Gineprit.

Az elsõ körben erõnyerõ világelsõ rövidítésben elbukta az elsõ szettet, majd a folytatásban 5:5-nél nagy bajba került, miután amerikai ellenfele harmadszor is elvette az adogatójátékát.

Robbie Ginepri a mérkõzésért szerválhatott. A világelsõ azonban megrázta magát, fogadóként megnyerte a sorsdöntõ játékot, és a rövidítésben is jobbnak bizonyult. A döntõ játszmában pedig már esélyt sem adott ellenlábasának – nullára nyerte a szettet.

Amennyiben Federer kikapott volna, sorozatban harmadik vereségét szenvedi el (Wimbledonban a spanyol Rafael Nadallal, Torontóban a francia Gilles Simonnal szemben bukott el), s erre az elmúlt öt esztendõben nem volt példa. De nyert, és még viccelõdni is volt kedve a 2 óra 13 perces találkozót követõen.

„Igazán boldog vagyok, hogy egymeccses gyõzelmi sorozattal tértem vissza. Komolyra fordítva a szót, annak tényleg örülök, hogy vesztes állásból tudtam gyõzni Ginepri ellen” – így Federer.

A négy és fél éve regnáló teniszkirály nagyon nem nyugodhat meg, hiszen ha nem jut legalább az elõdöntõbe, Nadal pedig megnyeri a tornát, négy és fél év után kénytelen átadni a világranglista elsõ helyét – éppen a spanyol menõnek.

„Ha átveszi az elsõ helyet, szerintem megérdemelten teszi. Hosszú-hosszú ideig volt második. Ugyanakkor még én vagyok a világelsõ, és remélem, a mostani találkozó után nyerõszériába kerülök” – tette hozzá a 26 esztendõs svájci klasszis.

fn.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top