Connect with us

Szávayék már az új centerpályán játszanak

Nincs kategorizálva

Szávayék már az új centerpályán játszanak

Nem ismer rá a látogató a Duna-parti tenisztelepre. Csodálatos díszpálya épült a Római Teniszakadémián.

Márky Jenõ Római-parti birodalma immár több mint két évtizede esztendõrõl esztendõre fejlõdik, s az egykoron három szerény pályácskából álló teniszklub európai mércével is jelentõs sportközponttá nõtte ki magát.
A rangos nemzetközi viadalok rendezésére is alkalmas telep már évtizedek óta bekapcsolódott az ITF, az ATP és a WTA versenyrendszerébe, s volt itt számos Davis Kupa-mérkõzés is.

A közelmúltban a fedett uszoda, illetve a világranglista-pontokat adó squash-versenyeknek otthont biztosító föld alatti fallabdaközpont építése volt a legnagyobb beruházás.

Az idei Gaz de France Grand Prix Budapest elnevezésû, 175 ezer dollár összdíjazású nõi WTA tenisztornára pedig elkészült az új centerpálya. Az L alakú tribünrendszer kétezer nézõnek ad valóban kényelmes szemlélõdési lehetõséget, de a régi mobil tribün is a helyére kerül a fõtáblás küzdelmek idejére, így akár négyezer drukker is szurkolhat majd az 1. helyen kiemelt, a világranglistán 15. helyen álló Szávay Ági sikeréért, s a másik négy honfitárs, a szintén olimpikon Arn Gréta, a Federation Kupa válogatott Nagy Kyra, valamint Király Pálma és Marosi Katalin jó szerepléséért.

A tribünök alatt büfék, raktárak irodák kaptak helyet. Megújult a közönség tájékoztatási-rendszer is: valamennyi pályán elektronikus eredményjelzõ mûködik, melyeket összekapcsoltak a játékvezetõk számítógépeivel, így a találkozók bírái „üzemeltetik” a eredményjelzõt – s az adatok a WTA internetes honlapjának Live score rendszerébe is azonnal eljutnak, így másodpercre kész információt kaphat az érdeklõdõ a Római Teniszakadémián történtekrõl akkor is, ha éppen nem tud elszakadni munkahelyérõl…

A http://www.gazdefrancegrandprix.com/ internetes honlapon Bor Péter szakszerû kezelésében magyar és angol nyelven percre pontos hírek, akutális fotók jelennek meg a versenyrõl.

A selejtezõk vasárnap 12 órától folytatódnak. A magyarok közül már csak Kiss Dóráért szoríthatunk, aki a bolgár Karatancseva ellen küzd a hétfõi kvalidöntõbe jutásért.

Hétfõn már lesznek fõtáblás meccsek is. A hazai játékosok zöme kedden lép pályára. Szávay Ági pedig, ki 1. kiemeltként a nyitó fordulóban erõnyerõ, csupán szerdán mutatkozik be egyesben – ám vélhetõen párosban (e számban tavaly a cseh Uhlirova oldalán tornagyõztes volt) már akár kedden is láthatjuk.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top