Connect with us

Aki 6 milliárd forintot keresett egyetlen év alatt

Nincs kategorizálva

Aki 6 milliárd forintot keresett egyetlen év alatt

Hiába vette át a világelsõséget Rafael Nadal, a legtöbb pénzt mégis Roger Federer viszi haza.

Roger Federer

Roger Federer

Azt már tudjuk, hogy nincs rossz dolga pénzügyi szempontból a világ élvonalbeli sportolóinak. A teniszben járatosak értesülhettek már arról, hogy trónfosztás történt a tenisz világában, a svájci Roger Federer világelsõségét a fiatal spanyol Rafael Nadal vehette át. Kereset szempontjából azonban még mindig Federeré a korona – derül ki a Forbes magazin összeállításából.

Az elmúlt 12 hónap során összesen 35 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) tehetett zsebre a svájci tenisz-sztár. Ez majdnem kétszerese Nadal „zsebpénzének”, a spanyol teniszezõ ugyenezen idõszak alatt 18 millió dollárt (2,9 milliárd forintot) keresett.

A listavezetõ Federer 9 millió dollárt gyûjtött díjakból a múlt évben, ehhez jött a nagyobb rész, a 26 millió dolláros többletbevétel, amely a különbözõ megjelenési díjakból, illetve szponzorációkból származnak. Nincs hiány ez utóbbiakból, nagy üzletet köthetett Federer például a Gillette-tel, a Mercedes-Benzzel vagy a Wilsonnal. A legnagyobb boltot mégis a Nike-val köthette meg a svájci sportoló, 10 évre hosszabbította meg a sportszergyártó cég szerzõdését.

A tenisz iránti érdeklõdés azonban megkopni látszik az elmúlt években, kiváltképpen az Egyesült Államokban. A wimbledoni tenisztornát az elmúlt 3 évben átlagosan 2,3 millió nézõ követte figyelemmel a Nielson Media Research adatai szerint. Ez 45 százalékkal alacsonyabb, mint amit az 1990-es évek elején tapasztalhattunk.

A nagy játékosok azonban világszerte nagy érdeklõdésre tarthatnak számot, ezért a sportszergyártók, s egyéb szponzorok számára is értékes „portékát” jelentenek. Federer például már 55 tenisztornát nyert meg világszerte 17 különbözõ országban. Folyékonyan beszél angolul, franciául és németül. Federer több alkalommal is játszott bemutató meccseken a neves teniszlegendával, Pete Sampras-szel, minden alkalommal 1 millió dollár (157 millió forint) ütötte a markát.

A lista készítõi a teniszezõk keresetének feltérképezése során az utóbbi 12 hónapban keletkezett jövedelmeket vették figyelembe, amelyben benne foglaltatik a nyeremény, megjelenési díjak, szponzorációs bevételek. A lista 10 legjobban keresõ sportolója összesen 159 millió dollárt (25 milliárd forintot) keresett. A rangsorba legalább 7,5 millió dolláros (1,2 milliárd forintos) keresettel lehetett bekerülni.

A különbözõ tornákon elért díjakért a top-teniszezõk összesen 37 millió dollárt (5,8 milliárd forintot) kaptak, amely csupán 23 százaléka teljes bevételüknek.

penzcentrum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top