Connect with us

Európa-bajnoki döntõben a magyar teniszezõk

Nincs kategorizálva

Európa-bajnoki döntõben a magyar teniszezõk

Nagyszerûen szerepelnek a 16 esztendõs korosztály válogatott csapatai. Az egyéni Európa-bajnokságon mutatott remeklés után a lányok és a fiúk is bejutottak a kontinensbajnoki vetélkedõ ma kezdõdõ nyolcas döntõjébe.

A közelmúltban zárult moszkvai egyéni Európa-bajnokságon a 16 éves korosztály magyar teniszezõi nagyszerûen szerepeltek, hiszen nem csupán Babos Tímea aranyérmének és Susányi Zsófia elõdöntõs helyezésének örülhettünk, hanem annak is, hogy a fiúk és lányok összesített eredménylistáján, a Nemzetek Pontversenyében a magyar küldöttség végzett az élen a 43 ország játékosait felsorakoztató tornán.

Most a csapatbajnoki szereplésen a sor.

A 18 évesek magyar válogatottjai elbuktak a selejtetzõkön, ám a 16 esztendõs korosztályban mindkét együttesünk veretlenül harcolta ki az Európa-bajnoki nyolcas döntõbe jutást.

A lányok Hornok Miklós szövetségi kapitány vezetésével csoportelsõk voltak Livornóban, hiszen az elõdöntõben 1. kiemeltként Portugáliát gyõzték le, majd a döntõben Szerbiát is két vállra fektették. Susányi Zsófia és Babos Timea így bejutott a svájci Leysin városában zajló döntõbe.

A mieink 2. kiemeltként a címvédõ holland csapattal kezdenek. Európa legjobb nyolc csapata közé még Lengyelország, Görögország, Románia, Nagy-Britannia, Szerbia és Fehéroroszország jutott be.

Az U16-os fiú csapat a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója, Papp Sándor irányításával a fedettpályás kontinensbajnoki cím megszerzése után újabb bravúrra készül: szabadtéri Eb-gyõzelem és a mexikói világbajnoki szereplés kivívása a nagy álom.

A Fucsovics Márton, Zsiga Máté, Szendrõi László összetételû trió az olaszországi Arezzoban a hazaiakat és a románokat egyaránt 3-0-lal lépte le, s veretlenül zárta a selejtezõ csoportot.

A kontinensbajnoki döntõ az észak-franciaországi le Toquet városában rendezik, ahol 1. kiemelt lett a magyar trió a hétfõn kezdõdõ sorozaton. Az elsõ ellenfél a brit válogatott lesz. A nyolcas táblán Bosznia, Lettország, Románia, Svédország, Franciaország és Oroszország van még ott.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top