Connect with us

Közlékeny Nadal, összeomló Djokovic, párosban vitézkedõ Federer

Nincs kategorizálva

Közlékeny Nadal, összeomló Djokovic, párosban vitézkedõ Federer

Sztárparádé volt pénteken a teniszcentrumban.

Roger Federer csalódott az egyesben elszenvedett veresége miatt, de igyekszik aranyat szerezni hazájának párosban

Roger Federer csalódott az egyesben elszenvedett veresége miatt, de igyekszik aranyat szerezni hazájának párosban

A pár napig még világelsõ Roger Federer férfi párosban bejutott a döntõbe, majd az egyes álomelõdöntõjében a hétfõtõl ranglistavezetõ Rafael Nadal nagy csatában legyõzte a jelenlegi harmadik legjobb teniszezõt, Novak Djokovicot. A spanyol sztár a meccs után válaszolt az [origo] két kérdésére, míg a svájci és a szerb csillagot nemzetközi sajtótájékoztató keretében faggattuk.

Már javában zajlott a Rafael Nadal-Novak Djokovic mérkõzés a pekingi olimpia teniszcentrumában, amikor jött a hír: az egyesben James Blake-tõl vereséget szenvedett Roger Federer sajtótájékoztatót tart. Az apropó már nem a vereség, hanem a gyõzelem volt: a svájci fenomén ugyanis Stanislas Wawrinkával az oldalán bejutott a férfi páros döntõjébe a legjobbnak tartott Mike és Bob Bryan legyõzésével.

Az [origo] tudósítója arról érdeklõdött, milyen értéke van a párosban szerzett éremnek annak fényében, hogy elõzetesen mindenki egyesben várta dobogóra az utóbbi években verhetetlen, mostanság azonban kissé visszaesett Federert.

– Tudna-e különbséget tenni a között, hogy egyesben vagy párosban nyer aranyérmet?

– Úgy gondolom, hogy az érem az érem, mindegy, hogy miben szerezted. Ugyanolyan, ha atlétikában vagy mondjuk úszásban nyerted. Az arany, az ezüst és a bronz is egyformán sokat ér. Én pedig már most nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk itt. Ráadásul úgy vélem, mókásabb dolog párosban, együtt nyerni, mert akkor az ünneplés is másmilyen. Persze az egyéni diadal óriási, a párosban viszont bebizonyíthatom magamnak, hogy esetleg ebben is jó vagyok, még akkor is, ha utóbb nem nagyon játszottam duót. Felemelõ érzés, hogy a világ legjobb párosát legyõzve játszhatunk az aranyérmért. Nagy pillanata ez a karrieremnek.”

Az viszont nem nagy pillanata Federer karrierének, hogy 235 hetes uralkodása után Rafael Nadal jövõ hét hétfõtõl megelõzi a világranglistán. Miután a spanyol futógép 6:4, 1:6, 6:4-re legyõzte Novak Djokovicot, a centerpálya vegyes zónájában helyszíni tudósítónk két kérdésére is válaszolt.

– Milyen volt Djokovic ellen játszani?

– Hihetetlen második játszmát nyomott, gratulálok neki, mert nagyon jól játszott. A végén egy könnyû labdát ugyan elütött, s ez hozzásegített a gyõzelemhez. Egy biztos: Novak nagyon kemény ellenfél volt.

– Mit vár a Gonzalez elleni döntõtõl?

– Nagyon szoros és izgalmas mérkõzésre számítok, Fernando nagyon magas szinten teniszezik, s a legjobb játékomat kell nyújtanom, ha nyerni akarok ellene.

Novak Djokovicnak marad a bronzmeccs James Blake ellen, a szerb érthetõen maga alatt volt, a sajtótájékoztatón is látszott, hogy emészti magát a történtek miatt.

– Hogy fog lefeküdni ma éjjel? Agyal a vereségen, és azon, hogy milyen nagy lehetõséget szalasztott el az elõdöntõ elbukásával, vagy már a bronzmeccsre próbálja ráhangolni magát? – kérdeztük a szerb klasszist.

– Az biztos, hogy a vereség még egy ideig uralni fogja a gondolataimat, ez már csak így megy ilyenkor. De össze kell szednem magam, elõre kell néznem, hogy a bronzmeccsre fel tudjak pörögni.

Hogy mennyire sikerült túltennie Djokovicnak magát a kudarcon, az pekingi idõ szerint szombat este kiderül, az aranyról döntõ csatát pedig vasárnap vívja González és Nadal.

origo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top