Connect with us

„Normális esetben senki sem háborúzik ez alatt a két hét alatt”

Nincs kategorizálva

„Normális esetben senki sem háborúzik ez alatt a két hét alatt”

Az oroszok teniszcsillaga, Nyikolaj Davigyenko vasárnap élesen kritizálta a grúz elnököt a Dél-Oszétiában kialakult helyzet miatt, ám azt hozzátette: az oroszok és a grúzok barátságban maradtak egymással az olimpiai faluban.

A világranglista negyedik helyezettje nagyon csalódott volt, amikor megtudta, hogy az ötkarikás játékok kezdetén robbant ki a háború a Grúziától elszakadni vágyó Dél-Oszétiában. „Nem akarok állást foglalni, de szerintem Grúzia nagy hülyeséget csinált, amikor az olimpiai játékok kezdetén indította meg a háborút” – mondta Davigyenko.

„Az a legdühítõbb, hogy pont a megnyitóünnepség ideje alatt robbantak ki a harcok. Normális esetben senki sem háborúzik ez alatt a két hét alatt” – folytatta a klasszis. Davigyenko azt is elmondta, hogy rengeteg grúz barátja van – köztük a teniszezõ, Irakli Labadze is -, és Grúzia elnökét, Mihail Szaakasvilit okolja a háború kirobbanása miatt, amely már 2000 emberéletet követelt.

„Sok grúz barátom van, Labadzéval pedig különösen jó a kapcsolatom” – mesélte a teniszezõ. „Nagyon szeretem a grúzokat, mert kedvesek és viccesek. Szerintem az elnökükkel van a probléma, aki egy emberként dönt az országa sorsáról” – magyarázta Davigyenko.

A játékos nem gyõzte hangsúlyozni, hogy az olimpiai faluban remekül megfér egymás mellett az orosz és a grúz küldöttség, nincs konfliktus közöttük. „Nincs semmi bajunk a grúz sportolókkal. Tiszteljük egymást, mert mindenki azért jött ide, hogy megszerezze az olimpiai aranyat” – mondta Davigyenko. „Eszem ágában sincs kiköltözni az olimpiai faluból, remekül érzem itt magam” – tette hozzá Davigyenko, aki vasárnap, a tenisztorna elsõ fordulójában 6:4, 6:2-re legyõzte a litván Ernest Gulbis-t.

hirszerzo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top