Connect with us

Szávay jó formában várja a hétfõt

Nincs kategorizálva

Szávay jó formában várja a hétfõt

Hétfõn kezdi meg menetelését a Pekingi olimpián Szávay Ágnes. A teniszezõnõ elsõként a kínai Zheng Jiével kezd. Ennek ellenére a világranglista 14. helyén kiemelt teniszezõ nem tart a mérkõzéstõl, sõt nagyon várja már.

– Szerintem azzal, hogy hazai közönség elõtt kell játszania, nagyobb nyomás van rajta, többet veszíthet, mint én. Az biztos, hogy a vele való játékhoz taktikát kell változtatni, mert gyors játékos, aki szeret a másik labdáiból elõnyt kovácsolni – mondta Szávay, akinek ugyan Zhenghez nem fûzõdnek kellemes emlékei, Pekinghez azonban igen.

Tavaly ugyanebben a stadionban nyerte meg a pekingi kupát. A kínai versenyzõtõl idén Wimbledonban kapott ki. Szávaynak gyermekkori álma volt, hogy kijuthasson az olimpiára, és ez az álom most beteljesült. Éppen ezért jelenleg nemcsak a versenyzés a fontos, hanem az is, hogy részese lehet az eseményeknek.

– Részt vettem a megnyitó ünnepélyen. Kicsit hosszú volt, de nagyon jó érzés volt a többiekkel együtt vonulni. Megható élmény, amelytõl el is érzékenyültem – nyilatkozta Szávay, aki a Metropol kérdésére elmondta: jelenleg nem foglalkozik azzal, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett.

– Soha nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz késõbb, mindig csak az elõttem álló meccsre koncentrálok és arra, hogy ott pontról pontra elõrébb juthassak – hangzott a válasz. A sportolónõtõl azt is megtudhattuk: szerinte jó formában van, a ma reggeli edzése nagyon jól sikerült.

Szávay az egyes mellett párosban is indul, Arn Grétával, azonban vele még nem tudtak együtt edzeni Pekingben. Arnnal utoljára Budapesten játszottak együtt.

Szávay a saját mérkõzései vívása mellett szeretne eljutni más magyarok által érintett versenyre is, hogy megnézze, azonban, mint mondta, ez nem lesz egyszerû, mert két nappal korábban le kell adniuk az igényüket, õ pedig nem tudja kiszámolni a programját. Ráadásul nem is marad az olimpia végéig, ugyanis augusztus 18-án már Amerikában kell lennie egy versenyen.

metro.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top