Connect with us

Szávaynak van ideje megnyerni az olimpiát

Nincs kategorizálva

Szávaynak van ideje megnyerni az olimpiát

Nem foglalkozik az esélyekkel, illetve nem nyilatkozik arról, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a pekingi olimpián Szávay Ágnes, aki pályafutása során elõször szerepelhet az ötkarikás játékokon, ahol egyesben és párosban is szerencsét próbál.

A világranglistán 14. magyar játékos péntek este ott vonult a Madárfészekben társaival, mint mondta: felejthetetlen élményben volt része.

„Szenzációs érzés volt, hiszen gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy egyszer szerepelhessek az olimpián. A megnyitó ugyan kicsit hosszúra nyúlt, de amikor a többiekkel bevonultunk Magyarország képviseletében, majd fellobbant a láng, az felejthetetlen” – mondta az olimpiai faluban tartott szombati sajtótájékoztatóján a magyar klasszis, aki az asztaliteniszezõkkel lakik együtt a sportolók lakhelyén; ahogy fogalmazott, meg sem fordult a fejében, hogy szállodaszobát béreljen.

Szávayt a 11. helyen emelték ki a tornán, amely egyébként a WTA-sorozatba is beszámít úgynevezett Tier I-es viadalként. Egyesben hétfõn egy hazai játékossal, Cseng Csiével (Zheng Jie), párosban pedig, Arn Gréta oldalán – várhatóan kedden – a japán Morita Ajumi, Szugijama Aj duó ellen kezd. Csengrõl nincsenek kellemes emlékei, eddigi egyetlen összecsapásukat ugyanis a kínai nyerte, mégpedig az idei wimbledoni bajnokság nyolcaddöntõjében.

„Ez egy másik verseny lesz. A fû neki jobban fekszik, itt viszont aránylag magasra pattannak a labdák, s egy megfelelõ taktikával eredményes lehetek ellene. Az pedig, hogy hazai környezetben játszik, nekem szerintem nem hátrány, rajta lesz a nagyobb nyomás. Ráadásul tavaly októberben ebben a stadionban nyertem meg a pekingi tornát, úgyhogy a helyhez jó emlékek fûznek” – latolgatta az esélyeket Szávay, aki tovább azonban nem kívánt menni, mint mondta: csak a soron következõ feladatra összpontosít.

Ugyanígy kezeli a párost is, ahol egy gyõztes mérkõzés után a Williams-nõvérek várhatnak rájuk a második fordulóban.

„A japán kettõs nagyon erõs, elõször jussunk túl rajtuk, aztán lehet beszélni Williamsékrõl” – jegyezte meg.

Az MTI kérdésére, mely szerint mennyit tudtak eddig együtt edzeni Arnnal, azt mondta: Pekingben még egyelõre semennyit.

„Én néhány nappal késõbb érkeztem, így másként állt át a szervezetünk, más idõpontokban is gyakoroltunk. Egyébként sem könnyû pályát szerezni, mert Gréta csak párosban indul, így neki kevesebb lehetõsége van” – fogalmazott.

A meleg, párás idõjárásról Szávaynak az a véleménye, hogy nem egyszerû ilyen körülmények között játszani, de mindenkinek ugyanolyan nehéz dolga lesz, így szerinte nem ezen fog múlni a gyõzelem-vereség kérdése.

A magyar teniszezõ az olimpia után egybõl az Egyesült Államokba, New Havenbe repül, de ahogy egy újságírói felvetésre mosolyogva válaszolta: nyugodtan lehet olimpiai bajnok szombaton (egyes), illetve vasárnap (páros), hiszen a tengerentúlon – elsõ kiemeltként – csak szerdán kell majd pályára lépnie.

stop.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top