Connect with us

Roppant szerény a britek teniszcsillaga

Nincs kategorizálva

Roppant szerény a britek teniszcsillaga

Hiába nyerte meg immáron második Masters Series tornáját a brit Andy Murray, a fiatal teniszezõ egyelõre továbbra is a földön jár, s nagy alázattal nyilatkozik példaképérõl, Tim Henmanról.

A mindössze 21 éves Andy Murray Gillian Simont 6-4 7-6 arányban verte a madridi tenisztorna döntõjében, s ezzel õ lett az elsõ brit származású teniszezõ, aki két Masters Series versenyen is diadalmaskodni tudott. Ez óriási teljesítmény, ám a fiatal játékos továbbra is úgy véli, nagyon sokat le kell még tennie az asztalra, hogy Tim Henman szintjére emelkedhessen.

Murray talán túlzottan szerényen nyilatkozik, mikor azt állítja: „Tim sokkal jobb volt, mint én.” A már visszavonult honfitársával kapcsolatban azt is hozzátette: „Nyolc vagy kilenc éven keresztül mindig ott volt a top 10-ben, Wimbledonban évrõl-évre nagyszerûen játszott, ráadásul mind a négy Grand Slam tornán eljutott az elõdöntõig.” (Valójában Ausztráliában ez sosem sikerült Henmannak.)

Bár Henman érdemeit hiba lenne kisebbíteni, de Murray idei teljesítményét elnézve nyugodtan mondhatjuk róla, hogy eljutott arra a szintre, hogy nyugodtan egy lapon emlegethetjük elõdjével. A skót származású Murray idén bejutott élete elsõ Gram Slam fináléjába (US Open), Wimbledonban is sikerült a legjobb nyolc közé verekednie magát, s tornagyõzelmei száma immáron 7-re rúg.

Bár összességében természetesen fiatal korából adódóan nem tarthat még annyi gyõzelemnél, mint elõdei, a már említett Henman, vagy az adogatógép Rusedski, ám azzal, amit idén letett az asztalra talán már túl is szárnyalta õket. Az utóbbi idõben nyújtott teljesítménye láttán nyugodtan kijelenthetjük, hogy a teniszvilág korábbi hármas osztottsága helyett immáron négy igazi vezéralakról beszélhetünk. Federer, Nadal és Djokovics mellett most már Murray is ott tart, hogy gyakorlatilag bárhol gyõzhet bárki ellen. Ezen a szinten Henman talán sohasem volt.

ma.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top