Connect with us

Teniszlegendák csatája: John McEnroe

Nincs kategorizálva

Teniszlegendák csatája: John McEnroe

Az ír felmenõkkel rendelkezõ John McEnroe alig 18 esztendõsen, Párizsban amatõrként robbant be a teniszvilágba: elsõ Grand Slam-trófeáját – oldalán gyerekkori barátjával, Mary Carillóval – vegyespárosban szerezte meg a Roland Garroson.

Néhány héttel késõbb Wimbledonban a selejtezõbõl felkerült a fõtáblára, majd egészen az elõdöntõig jutott, ahol egyik késõbbi nagy riválisa, Jimmy Connors verte meg négy játszmában.

„Big Mac” nem sokáig várt az újabb sikerrel: elsõ egyéni GS-gyõzelmét 1979-ben a US Openen aratta, ahol a döntõben jó pajtását, a szintén amerikai Vitas Gerulaitist gyõzte le.

A balkezes klasszist tartják a teniszvilág valaha élt egyik legjobb technikájú és talán legellentmondásosabb játékosának. Ütéseit hallatlanul finoman, ám mégis méregerõsen vitelezte ki, ám rendkívül lobbanékony, veszekedõs volt, nemcsak az ellenfelekkel, hanem a vonalbírókkal is rendre összecsapott. Dühkitörései alaposan megzavarták a riválisokat. A szervája átütõnek és kiismerhetetlennek bizonyult, fantasztikusan röptézett, a támadó ütései pedig elképesztõek voltak; négyszer nyerte meg a US Opent és Wimbledonban három alkalommal diadalmaskodott.

A Roland Garroson azonban nem sikerült begyûjtenie a trófeát: talán éppen azért, mert a fináléban nem tudott úrrá lenni az idegein a cseh-amerikai Lendl ellen. Kétjátszmás elõny után bukott el „Rettenetes Ivánnal” szemben (3:6, 2:6, 6:4, 7:5, 7:5).

McEnroe a Davis Kupában is maradandót alkotott: az amerikai válogatottal öt alkalommal nyerte meg a sorozatot, visszavonulása után 1999-ben DK-kapitánynak is kinevezték, de három mérkõzés után lemondott. Azóta öccse, Patrick vezeti a csapatot.

xlsport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top