Connect with us

Babos Tímea a teniszcsillagok nyomdokain

Nincs kategorizálva

Babos Tímea a teniszcsillagok nyomdokain

Babos Tímea teniszezõ sikeres évet tud maga mögött, hiszen a 2008-as szezon eddigi pályafutásának megkoronázása volt. Az ifjú soproni versenyzõ mindössze 15 éves, de már a világ 20 legjobb 18 év alatti játékosa között tartják számon.

A Segíthetek? MOL tehetségtámogató program idei nyertese a 2008-as versenyszezonban elért kimagasló eredményei alapján jó eséllyel pályázik arra, hogy felnõttként is a teniszvilág élmezõnyébe tartozzon.

Babos Tímea születését követõen egybõl kapcsolatba került a teniszütõvel, mivel szülei a kórházból kijövet egy teniszütõn fekve készítették róla az elsõ felvételeket. Nem is csoda a sportág iránti szenvedély, hiszen Tímea édesapja és egyben edzõje, Babos Csaba szintén a sportág válogatott kerettagja volt.

Így nem is volt kérdés, hogy mindkét leánya, a nagyobbik Zsuzsi és a kisebbik Timi is végül a tenisz mellett döntött. Tímea versenyzésének kezdetétõl számtalan érmet és kupát gyûjtött be; trófeái között a tizenhat korosztályos és egy felnõtt magyar bajnoki cím mellett számos világversenyrõl és kontinensviadalról származó, fényesebbnél fényesebb érem kap helyet, köztük talán a legfontosabb az egyéniben szerzett Eb-aranyérem.

A mindössze 15 éves teniszezõ eddigi legnagyobb, rendkívüli sikereként könyvelte el a júliusban, Moszkvában megrendezett 16 évesek Európa-bajnokságát. A 128-as fõtábla 5. kiemeltjeként megállíthatatlanul jutott el a döntõig, ahol a fináléban az olasz Martina Trevisant búcsúztatta, megszerezve ezzel egyéni Európa-bajnoki címét.

Tímea ezzel ritka tettet hajtott végre, hiszen rajta kívül csak két magyar versenyzõ, Vidáts Réka és a teniszcsillag Temesvári Andrea állhatott ebben a korosztályban Európa legjobbjaként a dobogó legfelsõ fokára.

De Tímea nem csak az Eb cím megszerzésére gondol vissza kellemes érzéssel: „Emlékezetes volt számomra a Japánban, Oszakában megrendezett A kategóriás verseny is, mert egy francia lánnyal párban sikerült tornagyõzelmet aratanunk, közel 4500 emberrel zsúfolásig megtelt lelátó elõtt. Ezen kívül a legnagyobb álmom valósult meg azzal, hogy részt vehettem elsõ Grand Slam tornáimon is. Nagyon készültem a Roland Garros, a Wimbledon, valamint a US Open versenyekre, melyek azért is nyújtottak különleges élményt, mert végre személyesen is bejutottam az igazi teniszcsillagok szentélyébe, ahol Federer, Nadal, Sarapova vagy Gyemetyjeva után léphettem pályára. Sõt, ezekkel a sztárokkal még egy-egy közös fotó is készülhetett és autogramot is szívesen adtak.”

Tímea a szezon végeztével sem tétlenkedik, készül a következõ év megmérettetéseire: „December hatodikán indulunk egy kéthónapos külföldi útra, ahol az elsõ cél Amerika lesz, azon belül is Kalifornia. Egy háromhetes edzõtábor keretein belül készülünk majd a következõ világranglista versenyekre, karácsonykor utazunk Mexikóvárosba, utána pedig szintén hasonló világranglista-versenyeken veszek részt Costa Ricában, San José városában, majd pedig Venezuelában, Caracasban. Így biztosan nem fogok unatkozni az elkövetkezendõ idõszakban.”

Babos Tímea eddigi eredményei:

Európa-bajnoki aranyérem csapatban és egyéniben
16 szoros korosztályos magyar bajnok
felnõtt magyar bajnoki cím
Európa-bajnoki ezüstérem (csapat)
3 Európa-bajnoki bronzérem (egyéni, páros és csapat)
világbajnoki bronzérem (csapat).

origo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top