Connect with us

DK-döntõ: a Malvin-szigeteken szeretnének gyõzni a spanyolok

Nincs kategorizálva

DK-döntõ: a Malvin-szigeteken szeretnének gyõzni a spanyolok

Péntektõl vasárnapig Mar del Platában rendezik meg a tenisz Davis Kupa döntõjét, amelyen az argentin férfi válogatott a spanyol csapatot fogadja.

Az összecsapásnak a 11.132 nézõ befogadására alkalmas Estadio Polideportivo de Islas Malvinas – a falklandi háború óta elhíresült Malvin-szigetekrõl elnevezett – aréna ad otthont és a gyors acrylic-borításán a házigazdák a favoritok.

„Hallatlanul óvatosnak kell lennünk, pokoli hibát követnénk el, ha lebecsülnék a rivális gárdát. Tény: Rafael Nadal hiánya nehéz helyzetbe hozta a vendégeinket, ám a meccs korántsem lefutott. A spanyolok kisebb eséllyel kezdik az összecsapást, de szeretném hangsúlyozni, kiénekelhetik a szánkból a sajtot, ha nagy mellénnyel lépünk pályára” – fogalmazott Alberto Mancini argentin DK-kapitány.

A világelsõ Nadal, az ibériai együttes ásza térdsérülése miatt nem játszhat a fináléban. Emilio Sanchez-Vicario, a vendégek szakvezetõje ennek ellenére bizakodik:

„Az utóbbi harminc esztendõben többnyire a házigazdák nyerték meg finálét és Rafa nagyon fog hiányozni, ennek ellenére, nagyon kemény csatára számítok. A helyiek már elõre lefutottnak vélik a meccset, ezért a vendéglátók nagy nyomás alatt lesznek. Ez számunkra lehet kedvezõ. A gond az, hogy az argentin játékosok kivételesen jó formában vannak” – fogalmazott a kapitány.

A két gárda eddig kétszer mérkõzött egymással és mindkét alkalommal a spanyolok nyertek: 1926-ban 3-1-re, 2003-ban pedig 3-2-re múlták felül a dél-amerikai alakulatot.

Albert Mancini kapitány régi jó ismerõse a magyaroknak: 1993-ban õ is itt volt – játékosként – a Margitszigeten, amikor a Világcsoportba-jutásért a Noszály Sándor, Krocskó József, Nagy Viktor összeállítású magyar alakulat óriási bravúrral 4-1-re legyõzte a vendégeket.

„Argentin gyõzelmet jósolok, mert Nalbandian és Del Potro is bombaformában teniszezik az utóbbi idõben. Szerintem Nalbandian mindkét egyest megnyeri és Del Potro is gyõz egyszer. Azt hiszem 4-1-es vagy 3-2-es sikerrel hódítják el a trófeát a házigazdák” – tippelt az MTI érdeklõdésére Noszály „Sasa”, a 15 évvel ezelõtti meccs egyik hõse.

A csapatok:

Argentína:

Juan Martin del Potro
David Nalbandian
José Acasuso
Augustin Calleri

kapitány: Alberto Mancini

Spanyolország:

David Ferrer
Fernando Verdasco
Feliciano Lopez
Marcel Granollers

kapitány: Emilio Sanchez-Vicario

xlsport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top