Connect with us

Nincs kategorizálva

Taróczy:

Hiába a gyors kiesés az Australian Openen, az edzõváltás, az önbizalomhiány, Taróczy Balázs még mindig hisz a legjobb magyar teniszezõ feltámadásában.

Szávay Ágnes

Szávay Ágnes

Az egykori wimbledoni gyõztes szerint az elfáradt edzõ-tanítvány kapcsolatból Szávay Ági akár jól is kijöhet. Az se baj, ha külföldi edzõvel készül, hamarosan újra csúcsteniszt láthatunk a még csak húszéves Szávaytól. A szavayagi.hu azt hirdeti: „never give up” azaz soha ne add fel. Taróczy bizakodó: szerinte Ági tényleg visszaküzdi magát a legjobbak közé.

STOP: Mit szól ahhoz, hogy Szávay Ági az Australian Openen elszenvedett vereség után közölte, hogy a jövõben nem kíván eddigi edzõjével dolgozni?

Taróczy Balázs: Érdekes! Kuharszky Zoltán – becenevén Tücsi – ezer éve ismeri Ágit, annak idején õ hozta Budapestre Kecskemétrõl, a Tálentum Teniszakadémiáról. Szerintem több volt a viszonyuk, mint a hagyományos edzõ-tanítvány kapcsolat. Mindent tudtak egymásról. Apró kis rezdülésektõl kezdve, a sportszakmai dolgokig, tényleg mindent.

– Miért pont most jött el a váltás pillanata? Ennyire eredményfüggõ a kapcsolat?

– Nyilván! Az eredmények nagyban meghatározzák az együttmûködést. Ha valami hosszabb távon nem megy, nem mûködik, akkor más megoldás után kell nézni. Hangsúlyozom, hogy olyan a viszony versenyzõ és edzõ között, jelen esetben Ági és Tücsi között, mint a házastársak között. Sokévi házasság után elõfordul, hogy a párok kicsit ráunnak egymásra. Új impulzusok kellenek.

– Ki lesz az az új? Magyar edzõje lesz Áginak, vagy külföldrõl keres a menedzsment trénert?

– Sajnos az a helyzet, hogy Magyarországon kevesen vannak benne a profi tenisz forgatagában. Arra gondolok, hogy kevés edzõ járja a versenyeket. A teniszvilágban a sok utazás, a rengeteg verseny miatt gyakorlatilag mindenki ismeri a fõbb szereplõket.

– Mindenki ismer mindenkit. Ebbõl az következik, hogy Áginak külföldi edzõje lesz.

– Lehet, bár arról is lehetett hallani, hogy az egykori Davis-kupa játékos, Kisgyörgy Gergely esetleg foglalkozna vele. A menedzsere, Lányi András is teniszezõ volt. Több megoldás elképzelhetõ. Egyáltalán nem zárom ki, a külföldi edzõ lehetõségét.

– Valaki megállítja a lejtõn Szávay Ágit? Régóta rajta van…

– Persze! Ági elõbb-utóbb újra elkezd nyerni, visszajön az önbizalma, és megmutatja, milyen nagy játékos. Nem szoktak csak úgy elkallódni a huszonegy éves teniszezõk. Ági nem felejtett el játszani.

– Mi arra a garancia, hogy Ági eléri a célját és top tízes játékos lesz?

– Semmire sincs garancia. Nem is olyan régen Ági még a tizenkettedik volt a ranglistán, nagyon közel volt az elsõ tízhez. Biztos vagyok benne, hogy vissza tud kapaszkodni. Miért? A kitartása és a fantasztikus tehetsége miatt. Akkorát fog robbantani, hogy szólni fog!

Szerzõ: Szilágyi László

stop.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top