Connect with us

Rafa Nadal újabb nagy álma a Davis Kupa

Nincs kategorizálva

Rafa Nadal újabb nagy álma a Davis Kupa

Az egyéni siker után a csapatdiadal lebeg a világelsõ Rafael Nadal szeme elõtt: az ausztrál nyílt teniszbajnokság gyõztese idén újra tevékeny részese akar lenni a spanyol válogatott szereplésének.

Rafael Nadal tavaly nem lehetett ott a Davis Kupa döntõben

Rafael Nadal tavaly nem lehetett ott a Davis Kupa döntõben

A balkezes zseni 2004-ben már diadalmaskodott társaival a DK-ban, a tavalyi döntõbõl azonban kimaradt térdsérülés miatt. Akkor a spanyolok 3-1-re nyertek Argentínában.

Nadal vasárnap drámai, 4 óra 22 perces csatában múlta felül Roger Federert, immár hatodszor nyert Grand Slam-tornát. A melbourne-i diadal révén most Ausztráliában, a Roland Garroson és Wimbledonban számít címvédõnek, utóbbi két versenynél azonban fontosabbnak tartja a csapatviadalt.

„Idén a Davis Kupa a legfõbb célom, mert tavaly nem szerepelhettem a döntõben. Most az az álmom, hogy újra gyõzzek a csapattal” – mondta a spanyol klasszis.

A 2004-es döntõben már játszott az Egyesült Államok ellen, sõt le is gyõzte 6:7, 6:2, 7:6, 6:2-re Andy Roddickot. Összesen tizenhét mérkõzést játszott, tizenkétszer gyõzött, egyesben 10/1 a mérlege.

A tavalyi szezonban is kulcsembernek számított, a negyeddöntõben 3-0-ra múlta felül a német Nicolas Kiefert, míg a legjobb négy között ugyanilyen arányban verte Roddickot, 3-1-re pedig Sam Querrey-t.

A Mar del Platában rendezett döntõben aztán David Ferrer, Feliciano López és Fernando Verdasco volt a fõszereplõ, legalábbis spanyol részrõl.

Pedig Nadal kimagasló személyes ambíciókkal is várhatja a 2009-es folytatást, hatodik teniszezõként érheti el a Grand Slamet, igaz ehhez nyernie kell még Párizsban, Wimbledonban és New Yorkban is.

„A US Open megnyerése a legnehezebb feladat, mert ez a torna eddig nem fogadott a kegyeibe – jegyezte meg Nadal. – Tavaly gyorsan búcsúztam, mert fáradtan érkeztem. De az a célom, hogy folyamatosan fejlõdjek, mert csak így lehet esélyem arra, hogy Grand Slamet érjek el.”

A spanyol teniszezõ egyébként ismét arra „kérte” az illetékeseket, hogy fontolják meg a versenynaptár ritkítását, mert a zsúfolt program kikészíti a játékosokat, fõként a kemény pályás tornák okoznak „károsodást”.

„Ez a felület jobban igénybe veszi a testet, mint a salak vagy a fû – mondta Nadal. – Ez hatványozódik, ha rengeteget játszunk kemény pályán. Változtatnunk kell, ennek most hangot is adhatok, hiszen ilyen felületen is nyertem Grand Slam-versenyt. Korábban ugyanis sokan azt gondolhatták: csak azért panaszkodom, mert salakos játékos vagyok. Változott a helyzet, én pedig a társaim védelmében emelek szót, jó lenne, ha kevesebben sérülnének meg. Lehetetlen feladatot jelent, hogy január 1-tõl december 31-ig ilyen teljesítményt nyújtsunk ezen a felületen. Képtelen lennék folyamatosan ilyen agresszivitással és lendülettel játszani.”

A világelsõ a tavalyi szezon végén már komoly térdproblémákkal küszködött, a vasárnap zárult melbourne-i versenyen is mindkét lábán tapaszt viselt, hogy megelõzze a komolyabb problémát. Nadal reméli, a következõ években elkerüli az egészségkárosodást, mert sportos terveket dédelget.

„Imádom a focit, de most nem játszhatok a barátaimmal, mert profi teniszezõ vagyok. De visszavonulásom után még szeretnék futballozni, de ez lehetetlenné válhat, ha továbbra is ilyen sok tornán kell indulnom.”

sporthirado.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top