Connect with us

Szávay Ágnes kikapott Monterreyben

Nincs kategorizálva

Szávay Ágnes kikapott Monterreyben

Ági jól kezdett az amerikai Vania King ellen a Monterreyben zajló 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tenisztorna 2. fordulójában, hiszen 6:3-ra megnyerte az elsõ szettet, majd a második játékban már 4:1-re is vezetett, de végül 6:3, 4:6, 3:6 arányban kikapo

Szávay Ágnes egy változatos meccsen szenvedett vereséget

Szávay Ágnes egy változatos meccsen szenvedett vereséget

Szávay Ágnes számára kiválóan kezdõdött az amerikai Vania King elleni mérkõzés. A magyar játékos elõbb elvette ellenfele adogatását, majd a sajátját semmire hozta.

A következõ gémben az amerikai 30:0-ra és 40:30-ra is vezetett, de végül újra Szávayé lett a játék, és mivel a saját szerváját ismét könnyedén abszolválta, így nagyon hamar 4:0-s elõnyre tett szert a világranglistán 27. helyen álló magyar lány.

Szávaynak volt labdája az 5:0-hoz is, de nem élt a lehetõséggel, ez pedig megbosszulta magát, ugyanis amerikai ellenfele azt követõen, hogy szépített brékelt is. Szerencsére ezután Szávay rögtön visszabrékelt, majd a játszmáért adogatott, amikor ismét elbukta saját szervajátékát.

A simának induló, de aztán igen csak változatosan alakuló, összesen hat bréket hozó elsõ szettet végül Szávay nyerte meg 6:3-ra.

A második játszma ugyanúgy indult mint az elsõ – Szávay hozta az elsõ két gémet, majd ugyan King egyszer brékelte õt, de mivel a magyar lány kétszer tette meg ugyanezt, így 4:1-re elhúzott.

Sajnos azonban ebben a játszmában is nagyon hullámzóan játszott Szávay, így amerikai ellenfele 4:1 után öt gémet nyert meg zsinórban, így elõbb egyenlített, majd 6:4-el övé lett a szett.

A döntõ játszmában King tudott elõbb brékelni, és ez meghatározta a szett alakulását. Az amerikai lány 3:2-es vezetésénél Szávaynak volt bréklabdája, de nem tudta kihasználni a lehetõséget.

Ezzel pedig el is úszott a meccs, ugyanis King már nem hibázott a saját szerváiban, így végül 3:6, 6:4, 6:3-ra gyõzött, és a világranglistán 108. helyezett amerikai jutott tovább a 2. fordulóból.

Szávay ütött öt kettõshibát a meccsen, míg ellenfele egyet sem, de ami a legnagyobb különbséget jelentette a két játékos között az a második adogatásból megnyert pontok száma. A magyar teniszezõ 28 második szervájából csak tízszer ért el pontot (36 százalék), ezzel szemben King 44 második szervából 23-szor volt eredményes. Ez sajnos döntõnek bizonyult.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top