Connect with us

Czink: A szurkolók tartották bennem a lelket

Nincs kategorizálva

Czink: A szurkolók tartották bennem a lelket

Háromból három, eddig remek a magyar mérleg a francia nyílt teniszbajnokságon.

Czink Melinda elégedett

Czink Melinda elégedett

Nõi egyéniben Szávay Ágnes hétfõi sikere után kedden Czink Melinda is továbbjutott a második fordulóba – ha nem is könnyen, de 3:6, 6:4, 6:1-re legyõzte a selejtezõbõl fõtáblára került lett Anasztazija Szevasztovát – Szávay Ágnes pedig az argentin Gisela Dulkóval párosban is vette az elsõ akadályt a Roland Garroson. Interjú Czink Melindával.

– Ilyen nehéz mérkõzésre számított?

– Próbáltam a saját játékomat játszani, és nem gondolni arra, hogy hû, most a Roland Garroson vagyok, és meg kell nyernem ezt a meccset, mert én vagyok az esélyes. Ami az ellenfelemet illeti, nem igazán tudtam, hogy mire számítsak. Azzal természetesen tisztában voltam, hogy a lett lány a kvalifikációból került fel a fõtáblára, és ha a világranglistás helyezéseinket vesszük alapul, akkor könnyen kellene gyõznöm ellene. Ám mégiscsak megnyert három meccset a kvaliban, benne van a játékban, és tudtam, hogy nincs semmi veszítenivalója. Az elején jól is játszott, elvállalta az ütéseket. Én viszont izgultam, kicsit merev voltam, és igazából csak a második szettben mertem elengedni a tenyeresemet. Akkor kezdtem el agresszívabban játszani, s végül ez eredményezte azt, hogy sikerült megnyernem a mérkõzést.

– Hogyan viselte a kétszeri esõszünetet?

– Már hozzászoktam, két vagy három éve az is megesett velem, hogy az elsõ fordulóbeli meccsemet három nap alatt játszottam le. Így ez a mostani két esõszünet meg sem kottyant. Ilyenkor zenét hallgatok és sudokuzom.

– Akárcsak hétfõn Szávay Ágnesnek, önnek is sok magyar szurkolója volt.

– Így igaz, nagyon jól esett, hogy biztattak, és az elvesztett elsõ szett után is tartották bennem a lelket. Ez sokat számított ma.

– A második fordulóban mire számít?

– Az osztrák Bammer következik, aki balkezes, és jól mozog salakon. Alapvetõen védekezõ típusú játékos, de szeret futni, a rövid labdákat megtámadja. Az biztos, hogy a mostaninál agresszívabban kell játszanom, és rá kell erõltetnem a saját játékomat. Ha ez sikerül, akkor nyerhetek ellene is.

– Párosban az elsõ fordulóban dél-afrikai társával az elsõ helyen kiemelt Black, Huber kettõs ellen játszanak. Ellenük mi a cél: a tisztes helytállás, vagy bravúrra készülnek?

– Nos, igen, valóban belehúztunk rendesen. Sok veszítenivalónk nincs, mindent megpróbálunk, nekimegyünk az ellenfélnek!

– A világranglistán még soha nem állt ennyire elöl, mint mostanában: jelenleg 62., egy hete 61. volt. Úgy is érzi, hogy élete legjobb formájában van?

– Szerintem fejben ott vagyok a topon, és technikailag is sokat fejlõdtem, az összetevõk kezdenek összeállni nálam. De azt nem mondom, hogy minden mindig úgy megy, ahogy kellene.

– Elõirányozta, hogy meddig szeretnek elõrelépni a világranglistán? Mondjuk az elsõ ötvenbe?

– Alapvetõen nem a minél jobb ranglistás pozíció megszerzésére, hanem magára a folyamatra helyezem a hangsúlyt, hogy elõrébb jussak. Legbelül vannak titkos céljaim, ezeket azonban nem mondom ki.

origo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top