Connect with us

Minden meccset úgy játszom ellene, hogy most fogom legyõzni õt

Nincs kategorizálva

Minden meccset úgy játszom ellene, hogy most fogom legyõzni õt

Roger Federer, a világ jelenlegi második számú teniszezõje úgy véli, játéka olyannyira javul, hogy a francia nyílt teniszbajnokságon el tudja majd kapni a címvédõt, a tavaly óta bombaformámban teniszezõ Rafael Nadalt.

Roger Federer

Roger Federer

„Boldog vagyok és hétrõl hétre jobban játszom – nyilatkozta Federer a most zajló madridi tenisztornán. – Keményen indult a szezon, hiszen még nem is nyertem tornát, de érzem, hogy nagyon közel vagyok ahhoz, hogy minden megváltozzon.” A sportoló hozzátette, hogy már ezen a héten is a gyõzelem a célja.

A svájci teniszezõ leginkább az ebben a hónapban kezdõdõ Roland Garrosra koncentrál, hiszen ez az egyetlen Grand Slam-torna, amely hiányzik a gyûjteményébõl. A borítás favoritja persze a világelsõ Rafael Nadal, aki az utóbbi években szinte verhetetlen salakon. „Úgy gondolom, élete legjobb teniszét játssza most – tért rá riválisra Federer. – De nagyon hiszek abban, hogy le tudom gyõzni õt. Ehhez már közel voltam az ausztrál nyílt teniszbajnokságon és tavaly Wimbledonban is.”

„Minden meccset úgy játszom ellene, hogy most fogom legyõzni õt. Még akkor is így van, ha azon a borításon már sokszor megvert és tudja, mit kell ellenem játszania, hogy gyõzzön.” Az egykori világelsõnek jelenleg nincsen állandó edzõje, de nem is erõlteti. „Most elégedett vagyok a helyzettel. Nyugodt a helyzet a csapatomban, én pedig keményen gyakorlok. A célom természetesen a végsõ gyõzelem a Roland Garroson és Wimbledonban. Elõbbit végre szeretném megnyerni, utóbbin vissza szeretnék ülni a trónra.”

„Nyitott ember vagyok és mindig az az elsõdleges szempont nálam, hogyan tudnék javítani a játékomon. Persze jó, ha valaki más ad tanácsokat, mit hogyan javítsak, de jelenleg magam vagyok és nincs is ezzel gondom.” Federer jelenleg nemcsak a teniszzel, hanem a családalapítással is el van foglalva, hiszen felesége, Miroslava Vavrinec gyermeket vár.

hvg.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top