Connect with us

Nadal ott lesz az év végi ATP World Tour-döntõben

Nincs kategorizálva

Nadal ott lesz az év végi ATP World Tour-döntõben

Ugyan még csak május közepe van, már bizonyos, hogy Rafael Nadal – ha csak sérülés vagy más váratlan esemény közbe nem jön – részt vehet a teniszezõk év végi csúcseseményén, az ATP World Tour döntõjén, amit novemberben Londonban rendeznek.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

A 22 éves Nadal madridi döntõs szereplésével – ahol Roger Federertõl kapott ki két játszmában – 14 960 ponttal vezeti a világranglistát, és – elsõként – biztosan kvalifikálta magát a férfi teniszezõk év végi szupertornájára.

„Az év végi tornán való részvétel kiharcolása volt az egyik fõ célom, és nagy eredmény, hogy már most elkönyvelhetem ezt a sikert” – nyilatkozta Nadal, aki ebben az évben már nyert egy Grand Slamet Melbourne-ben.

„London mindig kellemes emlékeket idéz fel bennem, és a szurkolóktól is mindig nagy támogatást kapok ott” – mondta az angol fõvárosról Nadal, ahol az elmúlt évben érte el pályafutása egyik legnagyobb sikerét, amikor legyõzte Federert a wimbledoni Grand Slam-döntõben.

Nadal az elõzõ évben térdsérülése miatt lemondta a részvételt a szezonzáró sanghaji eseményen, távollétében pedig Novak Djokovics gyõzött. Az idei torna összdíjazása 5 millió dollár lesz, amelyhez 1500 ATP-pont is társul.

„A történelem azt mutatja, hogy a játékosok szeretnek részt venni ezen az viadalon, és nagyon elégedett vagyok, hogy azok, akik jogot szereznek az indulásra, valóban pályára is akarnak lépni itt – mondta a BBC-nek Brad Drewett, a torna igazgatója. – Az olyan nevek, mint Federer, Nadal, Murray vagy Djokovics garantálják az izgalmakat és a legmagasabb színvonalú teniszt.”

Az eseményt november 22–29-én rendezik meg a Temze partján, ám nem az All England Clubban, hanem a 2007-ben átadott O2 Arénában.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top