Connect with us

Szávay Ágnes két szettben búcsúzott

Nincs kategorizálva

Szávay Ágnes két szettben búcsúzott

Szávay Ágnes ismét a Suzanne Lenglen pályán játszott, de a Venus Williams elleni pénteki gyõztes meccsel ellentétben ezúttal vereséget szenvedett a szlovák Dominika Cibulkovától, és nem jutott negyeddöntõbe a Roland Garroson.

Szávay Ágnes kiesett

Szávay Ágnes kiesett

A meccs végére szépen megtelõ stadion közönsége azt láthatta, ahogy a pénteken még Venus Williamst kiejtõ magyar lány szépen módszeresen kivégzi saját magát. Dominika Cibulkova 6:2, 6:4-re nyert és bejutott a legjobb nyolc közé.

A jó kedv oka egyszerû: a két lány egész régrõl ismeri egymást, hiszen alig fél év a korkülönbség köztük – Ági az idõsebb –, és ebbõl kifolyólag már a korosztályos versenyeken is gyakran találkoztak egymással.

Összesen négyszer mérkõztek egymással – egyszer juniorként, háromszor a felnõttek között – és mindannyiszor Szávay nyert, így tehát az õ jó hangulata valamelyest érthetõbb volt.

Szávay kezdte az adogatást, és miután az elsõ pontot hozta, gyorsan idegessé vált: egy kettõs hiba és két föld körüli pályára állított fonák után még egy tenyerest is elrontott, így Cibulková köszönte szépen, és brékelõnybe került.

Szávayt szemmel láthatóan megtörte a kettõs hiba, olyannyira, hogy esélye sem volt a visszabrékre, majd a következõ szerváját is elbukta. Egy pillantás a statisztikákra 0:3-nál: 16 labdamenetbõl 10 Szávay ki nem kényszerített hibájával végzõdött, és még nem volt nyerõ ütése – miközben Cibulkovának volt. Kettõ darab…

A hibák ipari szintû termelésével a negyedik játékban sem hagyott alább, aztán 4:0-át követõen már látszottak nyomai annak, mintha Áginak eszébe jutott volna, hogy hol is van. Lebonyolított egy-két olyan labdamenetet, amely után azt lehetett mondani, úgy akarta, hogy ahogy és úgy is csinálta.

Huszonkét perc játék után pedig megütötte az elsõ nyerõjét, amivel megnyerte elsõ játékát. Hol volt viszont már a jó kedvû Szávay, aki alig félórával ezelõtt még mókázott Cibulkovával…

Sehol… A szlovák lány nem játszott klasszis módon, egyszerûen csak kevesebb hibázott magyar ellenfelénél, és miután nagy nehezen hozta az 5:1-et, már csak idõ kérdése volt, hogy mikor húzza be az elsõ szettet.

Még akkor is, amikor Ági saját harmadik adogatását végre magabiztos játékkal tudta hozni, 5:2 után viszont Cibulková adogatott a szettért és viszonylag gyorsan hozta is a játszmát. Egy adat: Szávay 23 hibásat ütött a 38 perces szett alatt. Összehasonlításképp: Venus Williams összesen ütött ennyi ki nem kényszerített hibát.

A második játszmát viszont már a pénteki Szávay Ági kezdte: hozta a saját adogatását, aztán elvette a szlovákét. A harmadik játszma közepén aztán elsõ alkalommal harsant fel a nyíltszíni taps a Lenglenen, kár, hogy nem Szávaynak szólt.

A „szupertörpe” Cibulková a 161 centijével és hihetetlen gyorsaságával egy labdameneten belül befutott egy röptét, és átemelést és egy nagyszerû egyenest, aztán egy tenyeres kereszt képében parádriposztot adott, Ági maga sem hitte.

Viszont ez a labdamenet ismét visszavetette a magyar játékost, aki visszazuhant az elsõ szettben mutatott teljesítményéhez, így Cibulková egyenlített. Szávay láthatóan elkedvetlenedett, a szlovák meg élvezte, hogy lélektani elõnybe került, és átvette a vezetést.

Sõt, a szlovák 5:2-nél, aztán 5:3-nál is meccslabdához jutott ám Szávay mindkettõt hárítani tudta – a másodikat valami egész pazar szerva-röptével, amolyan mindegy-mindegy alapon…

Ettõl meg Cibulkova került padlóra lelkileg, és a szlovák 5:4-es vezetésénél Ági kezében volt az események irányításának lehetõsége, ám nem tudta kihasználni ellenfele megingásait, aki a negyedik meccslabdát már nem hibázta el és egy 31 ütésig tartó labdamenet végén bebiztosította helyét a legjobb nyolc között, 6:4-re nyert.

A szlovák lány nem játszott rosszul, ám nem vitás, hogy még egy közepesen játszó Szávay is legyõzte volna apró ellenfelét. Más kérdés, hogy ezen a napon Szávay még annál is rosszabbul játszott, ahogy Venus Williams pénteken, és ilyen teljesítménnyel nem lehet egy Grand Slamen a legjobb 8 közé jutni.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top