Connect with us

Szávay: Hatalmas gombóc volt a torkomban

Nincs kategorizálva

Szávay: Hatalmas gombóc volt a torkomban

Nem kérdés, ki volt a nap hõse pénteken a Roland Garroson – a világranglista 31. helyén álló Szávay Ágnes a nõi egyes harmadik fordulójában 6:0, 6:4-re verte a rangsorban harmadik, már hét Grand Slam-tornán nyerõ amerikai Venus Williamst.

Szávay Ágnes simán legyõzte Venus Williamset

Szávay Ágnes simán legyõzte Venus Williamset

A magyar teniszezõ a meccs után elárulta: elõzõ nap szinte hozzá sem lehetett szólni, a mérkõzésre azonban megnyugodott.

A Philippe Chatrier stadionban pénteken este Szávay Ágnest már nem a négyes számú, aprócska interjúszobába kísérték, mint az elõzõ napokban, hanem az egyesbe, ahol nemzetközi sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.

-Ez a sikere ott van pályafutása három legnagyobb diadala között?

-Az elsõ háromban feltétlenül, mondhatom azt, hogy dobogós, és meglehet, hogy ott is az elsõ helyet foglalja el.

-Gondolta, hogy legyõzheti Venus Williamst?

-Mivel mostanában nincs túl jó szériában, nekem viszont az utóbbi idõben jól ment a játék, úgy gondoltam, van esélyem. És éppen emiatt, hogy egy ilyen legendát esetleg sikerülhet legyõznöm, tegnap rettenetesen izgultam. Hatalmas gombóc volt a torkomban, és nem is igen lehetett hozzám szólni. A mérkõzésre azonban sikerült megnyugodnom. Csak az utolsó pont elõtt ugrott be, hogy uram isten, meccslabdám van Venus ellen!

-Az elsõ szett végén, 6:0-nál mi járt a fejében?

-Mindig csak a következõ pontot akartam megnyerni, arra koncentráltam. Ez a figyelmem szerencsére kitartott egészen a meccs végéig.

-A negyedik fordulóban a szlovák Dominika Cibulkovával találkozik, akit eddig még mindig megvert. De az utolsó összecsapásukat is több mint egy éve játszották. Mire számít ellene?

-Az kétségkívül lélektani elõny számomra, hogy Cibulkova még soha nem tudott legyõzni. Ám tisztában vagyok azzal, hogy a legutolsó találkozásunk óta sokat fejlõdött a játéka. Ellene is pontról pontra kell játszanom, és majd meglátjuk, hogy mi lesz.

-Az egyes után párosban is találkozott Venusszal, de az argentin Gisela Dulkóval nem sikerült legyõzniük a Williams nõvéreket. Ez csak kicsit rontott a hangulatán?

-Az egyes után nagyon nehéz volt ráhangolódni a párosra, talán két órát pihenhettem. Ehhez képest az elsõ szettben, amit megnyertünk, olyan jól teniszeztünk, hogy ez szintén maradandó élmény. A második játszmában sajnos mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk, Venus és Serena ugyanakkor feljavult, így nem nyerhettünk ellenük. De a legfontosabb természetesen az, hogy egyesben sikerült legyõznöm Venust!

origo.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top