Connect with us

Szávay továbbjutott

Nincs kategorizálva

Szávay továbbjutott

Szávay Ágnes bejutott a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójába, miután legyõzte a selejtezõbõl felferült olasz Corinna Dentonit. Ági ellenfele a következõ fordulóban az orosz Vesznyina lesz.

Szávay Ági két szettben nyert

Szávay Ági két szettben nyert

A 19 esztendõs olasz lány jelenleg a 157. a világranglistán, és a 140. helynél nem is jegyezték soha elõrébb. Dentoni elõször szerepel a francia nyílt teniszbajnokság fõtábláján, de más Grand Slamen sem indult még. Az idén ugyan 28 mérkõzésébõl 14-et megnyert de többnyire nem a WTA Touron jeleskedett.

A selejtezõben a fehérorosz Pucseket (6:4, 6:4), a kazah Karatancsevát (4:6, 6:3, 6:2) és a francia Fedossovát (6:2, 7:5) gyõzte le.

Elsõ játszma:
Corinna Dentoni kezdte a mérkõzést, de Szávay Ágnes a harmadik bréklabdáját értékesítve elvette ellenfele adogatójátékát, 1-0. A következõ játékban Dentoni 30-30-ig tartotta a lépést Szávayval, aki azonban innen két labdamenetet nyerve hozta adogatását, 2-0. Ági még simában nyerte a következõ játékot, semmire vette el olasz riválisa szervagémjét, 3-0. Ági megtorpant a következõ felvonásban, 15-40 után egy bréklabdát még hárítani tudott, de ellenfele a következõt már kihasználta és szépített, 3-1. Dentoni lendületben maradt, mindössze egy labdamenetet „engedélyezve” Áginak elõször hozta saját adogatójátékát, 3-2. A 29. helyen kiemelt magyar teniszezõ kimászott a kisebb hullámvölgybõl, és viszonylag simán nyerte a szervagémjét, 4-2. Maratoni hosszúságúra nyúlt a következõ játék, de hiába volt Áginak hét! bréklabdája is az 5-2-höz, Dentoni mindet hárítani tudta és végül óriási csatában hozta az adogatását, 4-3. A magyar lány a következõ gémben már harmadik kettõs hibáját jegyezte és két fogadóelõnyt is hárítania kellett, mielõtt megnyerte volna a szervajátékát, 5-3. Szávay visszatalált a „helyes ösvényre”, 15-40 után ugyan még egy bréklabdát elrontott, de a következõt már hozta és vele a szettet is, 6-3.

Második játszma:
Szávay a negyedik kettõs hibáját is megütötte a második szett nyitó játékában, de végül hozta az adogatását, 1-0. A lendület kitartott a következõ felvonásra is, a magyat hölgy könnyedén, semmire vette el riválisa szervagémjét, 2-0. A harmadik játék ismét szoros csatát hozott, Ági 40-30-nél lezárhatta volna, de végül csak késõbb sikerült felülkerekdenie ellenfelén, 3-0. Szávay megint hadilábon állt a bréklabdák kihasználásával, hármat is elrontott a Dentoni szervagémje alkalmával, és végül a játékot is elbukta, 3-1. Nagy csatát hozott a következõ gém is, Áginak négyszer volt lehetõsége lezárni adogatását, de végül Dentoni másodszor is „megbrékelte” a magyar lányt, 3-2. Sõt, az olasz teniszezõ lendülete kitartott saját szervagémjére is, melyet könnyedén hozva egyenlített, 3-3. Szávay ismét magához ragadta a kezdeményezést, mindössze egy labdamenetet „engedélyezve” Dentoninak hozta az adogatójátékát, és ismét átvette a vezetést, 4-3. Ági ellenállhatatlan játékkal rukkolt ki a folytatásban, és bár 0-40-nél volt egy pici megingása, a második lehetõségbõl ötödször vette el riválisa szervagémjét, 5-3. Újabb fordulat a meccsen, ezúttal Dentoni húzott el 0-40-re, de õ egybõl le is zárta a játékot, harmadszor véve el Szávay adogatását, 5-4. Ági fogadóként volt egy játékra a második fordulótól és ezuttal nem hibázott és ellenfele adogatását elvéve hozta a kötelezõt, 6:4.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top