Connect with us

Szávayék párosban kikaptak Williamséktõl

Nincs kategorizálva

Szávayék párosban kikaptak Williamséktõl

Venus testvére Serena segítségével bosszút állt Ágin, aki így Gisela Dulkóval az oldalán búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság nõi párosának második fordulójában.

Szávay Ágnes párosban kiesett de így teljes erõvel az egyesre koncentrálhat

Szávay Ágnes párosban kiesett de így teljes erõvel az egyesre koncentrálhat

A magyar, argentin duó három játszmában, 2:6, 6:1, 6:2-re kikapott az 5. helyen kiemelt Williams testvérpártól.

Az összecsapás elején Szávay és Dulko volt a kezdeményezõbb, ennek köszönhetõen hamar meg is szerezték a breakelõnyt, 3:1-re vezetett a magyar, argentin duó, így hamar kezükbe vették az irányítást, és nyugodtan mehettek bele a rizikósabb, kockázatosabb megoldásokba.

Ha próbálta is Venus Williams elfelejteni az alig két órával korábbi kudarcot, aligha tehette, ugyanis a magyar játékos – természetesen Dulkóval együtt – továbbra is remek, összeszedett teniszt mutatott be, néha bámulatos megoldásokat alkalmazva. Az amerikai nõvérpár – ha tehette – érezhetõen próbálta inkább Dulko oldalán befejezni a játékot.

Az elsõ szervákat a két páros hozzávetõlegesen egyformán hozta, azonban amikor Williamsék második adogatásra kényszerültek, alig tudtak pontot szerezni az elsõ játszmában (31 %), és minthogy Szávayék jobban adogattak, nem volt meglepõ, hogy 5:2-re megléptek, majd simán 6:2-re hozták a szettet. Aki ismeri a Willams testvérpár és a RG-közönség kapcsolatát, aligha lepõdik meg azon, hogy a franciák lelkesen üdvözölték az eredményt.

Alaposan „megmoshatták egymást fejét” az amerikaiak, miután játszmahátrányba kerültek, ugyanis a második szett elejétõl sokkal jobban figyeltek saját szerváikra, Szávay és Dulko alig tudott pontot elcsenni a Williams-féle adogatások után, miközben a saját adogatójátékukban többször is elbizonytalanodtak. Így amilyen simán hozták Szávayék az elsõ szettet, olyan egyértelmû volt a második, csak épp fordított elõjellel (1:6).

Williamsék erõre kaptak, és agresszívabb, keményebb játékukkal sorra jobb megoldásokat választottak az idõvel mind bizonytalanabb, így mind többet hibázó magyar, argentin kettõs ellen. 1:4-nél, Serena Williams adogatásánál próbáltak visszakapaszkodni Szávayék, azonban az 5. helyen kiemelt duó hárította a bréklabdát, majd hozta a gémet (1:5), és két játékkal késõbb a meccset is (2:6).

Serena és Venus duóját tehát továbbra sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni – még akkor sem ha mindketten voltak már sokkal jobb formában pályafutásuk során –, egyéni eredményeik mellett párosban is nem egyszer bizonyítottak már, és talán a fentiek miatt, most még inkább koncentrálnak erre a mûfajra.

Szávay Ágnes egyesben folytathatja a küzdelmet, következõ ellenfele a cseh Dominika Cibulková lesz a legjobb 16 között.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top