Connect with us

Federernek megvan a Roland Garros trófeája!

Nincs kategorizálva

Federernek megvan a Roland Garros trófeája!

Roger Federer nyerte a francia nyílt nemzetközi teniszbajnokságot, a Roland Garrost, miután a döntõben három játszmában legyõzte Robin Söderlinget.

Federernek végre sikerült!

Federernek végre sikerült!

A mérkõzés elõtt a második helyen kiemelt Roger Federer volt az esélyesebb a huszonharmadikként rangsorolt Robin Söderlinggel szemben, már csak azért is mert kettejük eddik lejátszott kilenc mérkõzésükbõl mindig õ került ki gyõztesen. Azonban kérdés volt az is, hogy melyikük bírja jobban a nyomást, hiszen Federer még sohasem nyert ezen a tornán, Söderling viszont sosem játszott Grand Slam döntõt. Roger zsinórban három Roland Garros döntõtt bukott el, igaz mindháromszor Rafael Nadal állt vele szemben.
A svájci sosem jutott el még ilyen nehezen a fináléig, a svéd meg az elõdöntõn kívül olyan könnyedén verte a nagy sztárokat – köztük a világelsõ, négyszeres bajnok és címvédõ spanyol Rafael Nadalt – , ahogy még talán senki sem eddig.

Az elsõ játszmában az történt amit Federer akart, szinte minden bejött neki, ugyanakkor Söderling csak árnyéka volt annak aki az elmúlt tiz nap remekelt. 6:1.

A második szettben megváltozott a játék képe: a svájci ideges lett, sok ki nem kényszerített hibát ütött, ugyanakkor a svéd elkezdett felzárkózni és talán kezdte elhinni, hogy van keresni valója.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játszma elején egy magamutogató fura figura beugrott a pályára, odament Federerhez, majd a biztonsági személyzet vitte ki a helyszínrõl. Ez az incidens talán megzavarhatta a svájcit, bár aki egy mosollyal jelezte, hogy nincs probléma.
A játékosok fej-fej mellett haladva magabiztosan hozták az adogatásaikat és eljutottak a rövidítésig, ahol azonban Federer remekelt és 7:1-re megnyerte. 7:6.

A harmadik játszmában folytatodott a svájci remeklése és rögtön elnyerte ellenfele adogatását és az elõnyét megtartva megnyerte a szettet és ezzel együtt a tornát is. 6:4.

A gyõzelmével Federer újabb rekordot állított be: megvan a tizennegyedik Grand Slam sikere és már az összes nagy tornán tudott nyerni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top